Home Logistics Austrotherm Com optimizează procesele de paletizare cu o soluţie de robotizare propusă de Mach FTD

Austrotherm Com optimizează procesele de paletizare cu o soluţie de robotizare propusă de Mach FTD

Austrotherm Com optimizează procesele de paletizare cu o soluţie de robotizare propusă de Mach FTD

Productivitatea și eficienţa sunt pilonii pe care se construiește orice afacere de succes, iar identificarea modalităţilor de a reduce costurile, dar și de a îmbunătăţi aceste două aspecte sunt obiective comune ale companiilor din întreaga lume.

Atunci când vine vorba de producție, logistică, supply chain, dar și de alte funcții cheie, automatizarea proceselor de producţie devine o soluţie adoptată în cadrul tot mai multor companii, inclusiv pe plan local, rezultatele fiind vizibile rapid și ușor de cuantificat:

  • Creșterea productivităţii, eficienţei și calităţii proceselor
  • Monitorizarea producţiei și a proceselor in timp real
  • Controlul unor KPI importanţi

Austrotherm Com, face parte din grupul austriac Schmid-Industrie-Holding și deține în prezent 18 fabrici de polistiren în 11 țări din Europa Centrală și de Est. În România, Austrotherm Com îmbină tehnologia și calitatea austriacă în cele două fabrici ale sale din București  și localitatea Horia, județul Neamț pentru a produce polistiren expandat și extrudate ce respectă toate standardele impuse de normele în vigoare ale comunității europene. Prin dezvoltarea de produse noi și optimizarea tuturor proceselor, producătorul de materiale de construcții reușește să ofere soluții tehnice adecvate tuturor segmentelor de piață, de la arhitecți, constructori și distribuitori de materiale de construcții și până la clienții privați, care construiesc în regim propriu.

Pentru a eficientiza și automatiza procesele de ambalare și paletizare a plăcilor de polistiren în cadrul fabricii sale din București, Austrotherm a apelat la compania Mach FTD pentru a identifica soluția adecvată nevoilor sale și specificului activității de producție.

Soluţia propusă companiei Austrotherm de Mach FTD a constat în instalarea și punerea în funcţiune a unui robot de paletizare ABB IRB 660 pentru preluarea plăcilor de polistiren în vederea ambalării primare de către baxator, cât și paletizarea pachetelor de polistiren rezultate după ambalarea primară.

“Paletizarea este un proces important pentru orice organizaţie, acesta fiind ultima etapă înainte ca produsele să fie puse pe piaţă. Companiile acordă tot mai multă atenţie optimizării acestui proces, rezultatul final fiind ceea ce primește clientul final. Utilizarea roboţilor de paletizare aduce pentru companii o serie de beneficii, ca de exemplu: creșterea productivităţii, reducerea orelor de muncă a angajaţilor, reducerea erorilor și a gradului de distrugere a produselor, mai puţine produse returnate și o diminuare a costului total al produsului,” declară Cristian Chiorescu, General Manager Mach FTD.

 

soluţii complete de automatizare

MACH FTD este o companie antreprenorială românească prezentă pe piaţă din 1995. Compania are cinci divizii, ce oferă servicii specializate: robotică și automatizări; intrologistică; ambalare; marcare și identificare produse; inginerie și project management.

În domeniul automatizărilor industriale, MACH FTD oferă soluţii complete de proiectare, execuţie, furnizare și integrare pentru o gamă variată de sisteme automate de ambalare primară, secundară, dar și terţiară – ca în această aplicaţie (echipamente automate de ambalare cutii, sisteme de depaletizare cu robot și Vision 3D, sisteme de paletizare de capacitate mare, sisteme de paletizare compacte, paletizatoare automate sau semi-automate).

Compania are experienţa și expertiza tehnică pentru a implementa proiecte de automatizare în industrii precum cea alimentară și a băuturilor, industria automotive, chimică, cosmetică și farmaceutică, mase plastice și ceramice, lemn și mobile, textile, tipografie, tutun sau metalurgie.