Home Industrii Brico Dépôt România- vânzări de 63 milioane de lire sterline în primul trimestru din 2024

Brico Dépôt România- vânzări de 63 milioane de lire sterline în primul trimestru din 2024

Brico Dépôt România- vânzări de 63 milioane de lire sterline în primul trimestru din 2024

Brico Dépôt România, unul dintre principalii jucători din domeniul construcțiilor și amenajării locuinței și parte a grupului Kingfisher plc, a raportat vânzări de 63 milioane de lire sterline în primul trimestru din 2024, în creștere cu 12,3% față de anul anterior și cu 14,7% mai mari în termeni comparabili, la o valoare constantă a cursului de schimb.

„Anul a început optimist, și, odată cu primăvara, a crescut interesul pentru amenajări interioare și pentru înfrumusețarea grădinii și a teraselor. Clienții au găsit la Brico Dépôt produsele cu designul potrivit, inclusiv branduri proprii, la prețuri accesibile și cu servicii complete. Vânzările înregistrate în primul trimestru al acestui an fiscal, cu 12.3% mai mari față de anul trecut, reflectă eforturile noastre de a îmbunătăți experiența consumatorilor prin diversificarea produselor și serviciilor oferite, atât în magazinele fizice, cât și în online, a investițiilor în tehnologie dar și în crearea unor oferte dedicate pe segmente de consumatori.

Rezultatele Brico Dépôt se datorează modului în care am anticipat sau reacționat la schimbările din ultimii ani, abilității de adaptare și răspuns la nevoile clienților” a spus Adela Smeu, CEO al Brico Dépôt România.

Rezultate-cheie la nivel de grup

  • Vânzările la nivel de grup au atins în primul trimestru al anului fiscal 2024 valoarea de 3,3 miliarde de lire sterline, cu 0,3% mai mari față de anul precedent.
  • Vânzările canalului E-Commerce au avut o creștere de 12,7%.
  • Deși luna aprilie a înregistrat condiții meteorologice nefavorabile, vânzările categoriilor sezoniere (19%) nu au fost afectate, prezentând o creștere LFL de 1,9%.
  • Deschiderea a trei magazine Screwfix în Franța și șapte în Marea Britanie și Irlanda.

„Vânzările în primul trimestru au fost conform așteptărilor noastre. Am observat o reziliență continuă în categoriile noastre de bază, deși vânzările din zona premium nu au fost semnificative, reflectând piața mai largă, așa cum era de așteptat. În Marea Britanie, am câștigat o cotă considerabilă în bannerele noastre. Propunerea noastră comercială continuă să rezoneze în rândul clienților, generând vânzări LFL pozitive pentru Screwfix și o creștere puternică a vânzărilor LFL de 8,5% pentru TradePoint.

În Franța, deși rezultatele s-au îmbunătățit în trimestrul IV, tranzacționarea reflectă piața generală deficitară în domeniul retailului. Și în Polonia, observăm tendințe încurajatoare de vânzări pe măsură ce mediul consumatorilor se îmbunătățește. Continuăm să ne respectăm prioritățile strategice și rămânem concentrați pe creșterea cotei de piață.

Vânzările canalului E-Commerce au crescut cu 12,7% și am extins cu succes modelul nostru de piață în Franța. Am oferit o extindere suplimentară a magazinelor Screwfix în Franța și am avansat inițiativele noastre de date, inteligență artificială și media de retail. Folosind cunoștințele noastre de la TradePoint pentru a atrage clienți comerciali în Marea Britanie, suntem încântați că am extins programele de loialitate comercială în toate bannerele noastre. 

Rămânem concentrați pe creșterea productivității și pe menținerea unui control strict asupra costurilor și stocurilor noastre. În Franța, continuăm cu planul nostru de îmbunătățire a performanței, după ce am finalizat cu succes simplificarea noastră structurală și am făcut tranziția la noua conducere în cadrul Castorama”, a declarat Thierry Garnier, Chief Executive Officer în cadrul Kingfisher.