Home Logistics Curierat și e-commerce Cargus Mobile: aplicația de curierat prin care destinatarii decid unde și când le este livrat coletul

Cargus Mobile: aplicația de curierat prin care destinatarii decid unde și când le este livrat coletul

Cargus Mobile: aplicația de curierat prin care destinatarii decid unde și când le este livrat coletul

Compania de curierat Cargus și-a actualizat aplicația mobilă și a introdus noi funcții care le permit destinatarilor să gestioneze procesul de livrare al coletelor.

Comerțul electronic crește într-un ritm alert, încât în ​​fiecare lună numărul de colete manipulate crește cu câteva procente. Odată cu Black Friday, numărul coletelor crește exponențial. În 2020, valoarea comenzilor făcute în această perioadă de reduceri a crescut cu 234% față de Black Friday 2019. Iar numărul de comenzi a înregistrat o creștere de 154% față de weekend-ul anterior.

Toate serviciile într-o singură aplicație

Pentru un management al livrărilor mai bun, dar și pentru a păstra caracterul dinamic și flexibil al livrării, Cargus a lansat aplicația Cargus Mobile. Acest nou instrument pe piața de curierat din România, le permite destinatarilor finali să decidă în privința livrării coletelor.

Cu aplicația Cargus Mobile se poate schimba, din mers, destinația coletului și poate fi redirecționat la un punct Ship & Go, de unde poate fi ridicat oricând, în următoarele 3 zile lucrătoare. De asemenea, coletele se pot ridica mai rapid, fără semnătură, datorită autentificării de la distanță. Clientul doar introduce un cod PIN direct în aplicație.

Plata pentru livrarea coletului se poate face cu cardul, direct pe dispozitivul curierului, dar și cu PayByLink în punctele Ship&Go, folosind Aplicația Cargus Mobile.

Ratingul curierului, o noutate pe piața de curierat

O noutate absolută pe piața de curierat, dar deja cunoscută din aplicațiile de transport, o reprezintă ratingul curierului, prin care Cargus dorește să promoveze și să recompenseze activ curierii care oferă cele mai bine cotate servicii de livrare.

„Ne gândim de mult la o astfel de soluție. Cea mai recentă aplicație mobilă nu este doar simplă și intuitivă, dar are și o serie de caracteristici pentru destinatarii coletelor noastre care nu au fost prezentate clienților înainte. Acum, toate coletele Cargus vor fi automat disponibile destinatarului într-o singură aplicație, doar dând numărul său de mobil în timpul cumpărăturilor!

De acum înainte, coletul va aștepta destinatarul și nu destinatarul coletul, iar coletul în sine va fi ridicat de la curier sau de la punctul Ship&Go în câteva secunde, chiar și cele care conțin COD (cash on delivery). Aplicația mobilă Cargus este următoarea etapă a soluțiilor inovatoare planificate pe care Cargus le implementează pe piața serviciilor de curierat”, spune Jaroslaw Sliwa, CEO Cargus.

Aplicația funcționează cu sistemul de operare Android sau iOS instalat, este gratuită și disponibilă pe Google Play și App Store. Se poate utiliza cu sau fără înregistrare. Înregistrarea în aplicație presupune introducerea numărului de telefon și a adresei de e-mail ale utilizatorului.