Home Industrial O nouă fabrică la Resița: emz – Hanauer investește 18 milioane euro

O nouă fabrică la Resița: emz – Hanauer investește 18 milioane euro

O nouă fabrică la Resița: emz – Hanauer investește 18 milioane euro

Compania germană emz-Hanauer GmbH, producător de piese și sisteme pentru produse electrocasnice, investește într-o nouă fabrică la Reșița. Compania va investi 18 milioane de euro într-o unitate de producție în România, a treia din UE după site-urile din Germania și Cehia. În  afara UE, emz are operațiuni de producție în China și Mexic.

Fabrica, ce va fi construită pe o suprafață de aproximativ 3.000 mp, în parcul industrial al orașului, este planificată să înceapă producția în toamna anului 2022. Inițial vor fi create între 50 și 100 de noi locuri de muncă, urmând ca până la finalul proiectului să fie angajați 500 de oameni, potrivit declarațiilor emz-Hanauer. Componentele produse la Reșița vor fi destinate exclusiv pieței europene.

Disponibilitatea forței de muncă, un factor decisiv

Decizia de a investi într-o nouă unitate de producție vine ca urmare a dezvoltării companiei, precum și a lipsei de muncitori calificați în Cehia. “emz a crescut în ultimul exercițiu financiar cu peste 30%. De aceea trebuie să ne extindem”, spune Veit Schmucker, director de operațiuni emz, cel care va conduce și proiectul fabricii din România.  “Piața muncii din România este suficient de mare pentru a asigura angajații necesari pentru anii următori,” a adăugat acesta.

Compania a înființat deja o filială în România, planificarea fiind plină desfășurare. “În timpul mai multor vizite, am reușit deja să stabilim relații cu autoritățile locale, antreprenori, cu universitatea locală și cu alți antreprenori.

Pentru noi este important să nu se piardă locuri de muncă în celelalte locații emz ca urmare a suplimentării capacității de producție. Dimpotrivă, recrutăm în toate locațiile din întreaga lume și investim în prezent în toate fabricile, inclusiv în cele din Germania,” a declarat Veit Schmucker.

Investiție intermediată de echipa de consiliere investitori a AHK România

Echipa de consiliere investitori a AHK România a intermediat cu succes această investiție. „Prin activitatea noastră de consultanță oferită investitorilor germani, am contribuit semnificativ la crearea a mii de noi locuri de muncă în România în ultimii ani. Companiile germane numără în total peste 250.000 de angajați în România. Relațiile economice bilaterale sunt foarte intense, iar AHK România demonstrează, prin numeroasele sale activități și servicii de consultanță, că este motorul central pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor economice bilaterale”, a declarat directorul general al AHK, Sebastian Metz.

Companie germană cu sediul în Nabburg (Germania), fondată în anul 1948, emz-Hanauer GmbH dezvoltă și produce componente și sisteme pentru electrocasnice. Compania este lider pe piața globală pentru încuietori și senzori, cifra de afaceri a acesteia dublându-se în ultimii 10 ani. Pe lângă componenta de electrocasnice, EMZ oferă soluții logistice complete și pentru sectorul managementului deșeurilor