Home Logistics 3 PL CMA CGM încheie cu succes achiziția CEVA Logistics

CMA CGM încheie cu succes achiziția CEVA Logistics

CMA CGM încheie cu succes achiziția CEVA Logistics

Ca urmare a închiderii ofertei publice lansată pe 12 februarie, CMA CGM a anunțat că deține 97.89% din acțiunile CEVA Logistics. Tranzacția va fi definitivată pe 16 aprilie. CMA CGM a anunțat că plănuiește să delisteze CEVA de la Bursa de Valori din Zurich.

Un centru operational pentru CEVA va fi stabilit la Marsilia, unde vor fi reunite echipele de management ale celor două companii, dar și funcțiile de suport. CMA CGM va crea și transfera aproximativ 200 de locuri de muncă la noul centru, ca parte a procesului de consolidare.

“ Această tranzacție de succes reprezintă un  moment extrem de important în istoria dezvoltării CMA CGM” a declarat Rodolphe Saade, CEO și președinte CMA CGM.

Integrarea operațiunilor CEVA în cele ale grupului CMA CGM va duce la creșterea poziției companiei ca lider global în domeniul transportului maritim și al logisticii. Prezent în 160 de țări, grupul va avea 110.000 de angajați și o cifră de afaceri anuală de 30 miliarde dolari.

Consolidarea va permite CMA CGM să implementeze un număr de inițiative și să îmbunătățească productivitatea prin investiții în tehnologie, îndreptarea atenției echipelor locale către clienți și comunicare personalizată cu aceștia, o segmentare mai echilibrată a clienților, optimizarea organizației prin reducerea numărului de regiuni și armonizarea proceselor.

Grupul CMA CGM va putea oferi clienților o gamă variată de soluții pe tot lanțul de aprovizionare, inclusiv servicii LCL, transport aerian de mprfuri, management al achizițiilor, logistică de contract sau comisionariat vamal.