Home Intermodal CMA CGM mai face un pas în dezvoltarea segmentului de logistică și înființează o divizie de transport aerian de marfă

CMA CGM mai face un pas în dezvoltarea segmentului de logistică și înființează o divizie de transport aerian de marfă

CMA CGM mai face un pas în dezvoltarea segmentului de logistică și înființează o divizie de transport aerian de marfă

Grupul francez CMA CGM face un nou pas în dezvoltarea strategică pe segmentul de servicii logistice integrate și creează o divizie specializată de transport aerian de marfă: CMA CGM AIR CARGO.

Această mișcare consolidează sectorul de transport și logistică al companiei, și permite CMA CGM să ofere clienților săi o gamă completă și personalizată de soluții, arată compania într-un comunicat de presă.

Pentru a susține expansiunea pe segmentul de transport aerian, CMA CGM cumpără patru aeronave pentru transport marfă de tip Airbus A330-200F, cu o capacitate de 60 tone, date în folosință în perioada 2014-2016. Aeronavele vor conecta Europa de restul lumii, grupul încredințând operarea flotei sale unei linii aeriene europene. CMA CGM AIR CARGO reprezintă o nouă componentă extrem de importantă a grupului CMA CGM atât din punct de vedere operațional, cât și comercial. Compania va reuși astfel să le furnizeze clienților o gamă complementară de servicii, care acoperă atât transportul maritim, dar și servicii logistice integrate.

“Ca răspuns la cererea tot mai mare a clienților noștri de soluții logistice agile, creăm această nouă divizie în cadrul CMA CGM, dedicată transportului aerian de marfă: CMA CGM Air Cargo. Divizia va fi lansată având în flotă patru aeronave Airbus A330-200F și va beneficia de parteneriate comerciale cu liniile aeriene pentru a oferi acoperire globală. Acesta este un pas extrem de important în dezvoltarea serviciilor noastre logistice,” a declarat Rodolphe Saadé, Președinte și CEO al CMA CGM Group.

În 2020, compania a achiziționat 30% din acțiunile celui mai mare transportator aerian privat din Franța, grupul DUBREUIL.