Home Logistics 3 PL Confirmare oficială: DB Schenker este de vânzare!

Confirmare oficială: DB Schenker este de vânzare!

Confirmare oficială: DB Schenker este de vânzare!

Deutsche Bahn AG (DB) a confirmat oficial astăzi, în urma reuniunii Consiliul de Administrație și al Consiliul Director, că pregătește vânzarea DB Schenker.

Consiliului de Administrație al DB are acum sarcina de a examina și pregăti o potențială vânzare a până la 100% din acțiunile DB în cadrul DB Schenker. Cu toate acestea, precizează comunicatul de presă oficial, deciziile cu privire la inițierea categorică a unui proces de cesionare și forma pe care o poate lua orice vânzare vor fi luate separat la o dată ulterioară.

“Poziția companiei ca lider global pe piață o face atractivă pentru cumpărători și investitori. Având în vedere provocările economice la nivel mondial și incertitudinea actuală de pe piețele de capital, DB nu dorește să grăbească o posibilă vânzare a DB Schenker. O dată de începere pentru un anumit proces de cesionare depinde de situația generală și nu a fost încă decisă. O vânzare va avea loc numai dacă este un avantaj financiar pentru DB Group în comparație cu menținerea DB Schenker în Grup”, se arată într-un comunicat oficial al companiei.

În conformitate cu rezoluția de astăzi a conducerii DB, veniturile din vânzarea DB Schenker ar rămâne în întregime în Grupul DB și ar fi destinate reducerii considerabile a datoriilor companiei, de exemplu. Vânzarea DB Schenker ar crește focusul DB Group asupra strategiei sale Strong Rail și asupra activității de bază a companiei – transportul feroviar. Obiectivul strategiei Grupului, care a fost lansată în 2019, este de a muta traficul pe calea ferată, atât în ​​transportul de pasageri, cât și de marfă, și de a extinde infrastructura feroviară în Germania.

Profit record pentru DB Schenker în 2022

DB Schenker a înregistrat rezultate financiare record și a avut o contribuție semnnificativă la dezvoltarea grupului DB de-a lungul mai multor ani.  “Pe termen mediu, totuși, DB Schenker va avea nevoie de resurse financiare mai mari și mai multă independență pentru a face achiziții internaționale în vederea păstrării și îmbunătățirii poziției sale pe o piață tot mai competitivă, cum este cea de logistică. Din acest motiv, o vânzare ar putea deschide noi oportunități pentru DB Schenker în ceea ce privește creșterea și dezvoltarea”, declară reprezentanții DB.

În prima jumătate a anului 2022, DB Schenker a generat profit operațional de 1,2 miliarde EUR, cel mai bun EBIT la jumătatea anului din istoria de 150 de ani a companiei.

Cu aproximativ 76.100 de angajați în peste 1.850 de locații în peste 130 de țări, DB Schenker este unul dintre cei mai importanți furnizori de logistică din lume. Compania oferă servicii de transport terestru, aerian și oceanic și soluții complete pentru logistică și supply chain management.