Home Logistics Curierat și e-commerce IKEA livrează coletele parizienilor cu barjele pe Sena

IKEA livrează coletele parizienilor cu barjele pe Sena

IKEA livrează coletele parizienilor cu barjele pe Sena

Începând din această lună, IKEA introduce serviciul de livrări cu barjele pe Sena pentru clienții săi din Paris.

Ca parte a strategiei sale de a reduce emisiile de CO2 asociate operațiunilor de transport, dar și de a îmbunătăți timpii de livrare către clienții din Paris, retailerul a demarat un parteneriat cu Box2Home și a lansat un serviciu de livrare care utilizează transportul pe Sena, împreună cu vehicule electrice pentru livrările last-mile. Regiunea Île-de-France a sprijinit proiectul financiar și logistic, ca parte a unui program mai larg de utilizare în continuare a căilor navigabile din Franța.

Noua soluție permite ca întreaga gamă de produse IKEA să fie livrată pe râu în capitala Franței, emițând de până la cinci ori mai puțin CO2 decât livrarea rutieră și economisind anual aproximativ 300.000 kilometri efectuați pe cale rutieră. „Suntem mândri să fim un pionier în acest domeniu și să introducem livrările pe Sena la Paris. Prin această inovație facem un pas important pentru a sprijini creșterea livrărilor la domiciliu, reducând în același timp impactul asupra mediului”, a declarat Emma Recco, Country Business Development Manager la IKEA Franța.

Serviciul este planificat să fie extins prin conectarea Centrului de distribuție IKEA din portul Limay, care se deschide în 2026.

„Dezvoltarea transportului fluvial nu este o opțiune, ci o necesitate pentru Paris și vom încuraja fiecare proiect să meargă în această direcție. Soluția IKEA este un exemplu perfect a ceea ce dorim să sprijinim și să dezvoltăm în viitor. O inovație care, sper, va inspira mulți alți jucători”, a afirmat Pierre Rabadan, viceprimarul Parisului.

IKEA Franța se așteaptă, de asemenea, să poată oferi mai multe sloturi de livrare la domiciliu ca urmare a introducerii noului serviciu.