Home Logistics 3 PL Consiliul Concurenței a dat undă verde tranzacției FAN Courier – SLS Cargo

Consiliul Concurenței a dat undă verde tranzacției FAN Courier – SLS Cargo

Consiliul Concurenței a dat undă verde tranzacției FAN Courier – SLS Cargo

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care FAN Courier preia pachetul majoritar de acțiuni al operatorului de transport și logistică SLS Cargo. Tranzacția a fost inițial anunțată în noiembrie 2019, autoritatea competentă dându-și avizul în termenii și condițiile stabilite inițial de cei doi parteneri. Astfel, în mod oficial, liderul pieței naționale de curierat intră, în mod oficial, ca jucător pe piața de transport și logistică din România.

“Consiliul Concurenței a anunțat că tranzacția FAN Courier-SLS Cargo respectă legislația în vigoare inclusiv în materie de concurență, astfel că deja s-au făcut primii pași pe drumul integrării. Modificările din acționariat au fost deja operate la Registrul Comerțului, intrăm în perioada de creionare a planurilor viitoare. Tranzacția este un parteneriat generat de obiective commune, pe care ne propunem să le atingem folosindu-ne de resurse comune”, a declarat Adrian Mihai, managing partner FAN Courier.

SLS Cargo este o companie antreprenorială integral românească, ce activează în domeniul freight forwarding fondată în 2014 de omul de afaceri Mihai Stoica.

“Să înveți de la cei mai buni este cea mai importantă lecție pe care am înțeles-o și pe care am decis să o aplic ca antreprenor. De aceea, consider intrarea FAN Courier în acționariatul SLS Cargo ca fiind o infuzie de know – how și experiență antreprenorială mai mult decât o tranzacție clasică”, a declarat Mihai Stoica, fondatorul SLS Cargo.

Conform contractului dintre părți, SLS CARGO va continua să funcționeze sub brand propriu, fără a fi absorbită de FAN Courier. Fondatorul companiei își menține calitatea de acționar și CEO, o decizie similară fiind asumată și pentru echipa de top management a operatorului de freight forwarding.

Noul board SLS Cargo urmează să decidă în perioada următoare planurile de dezvoltare pe termen mediu și lung, ținând cont de actualul context economic.