Home Logistics 3 PL FAN Courier achiziționează SLS CARGO și intră pe piața de transport și logistică

FAN Courier achiziționează SLS CARGO și intră pe piața de transport și logistică

FAN Courier achiziționează SLS CARGO și intră pe piața de transport și logistică

FAN Courier, liderul pieței de curierat din România își extinde afacerea prin achiziția SLS CARGO, companie de transport și logistică fondată de către antreprenorul Mihai Stoica în 2014.

Tranzacția a fost perfectată de acționarii celor două companii la începutul lunii noiembrie și se află, în prezent, în procedură de avizare la Consiliul Concurenței.

În baza parteneriatului, compania SLS CARGO va continua să funcționeze sub brand propriu. Fondatorul companiei își menține calitatea de acționar și CEO, o decizie similară fiind asumată și pentru echipa de top management a operatorului de freight forwarding.

Astfel, clienții FAN Courier vor avea acces la o gamă mai largă de servicii pe segmentul transport-logistică-distribuție. Planurile pe termen scurt și mediu ale celor doi parteneri includ dezvoltarea business-ului și creșterea echipei, anunţă reprezentanţii FAN Courier.

”Ne bucurăm să devenim partener al liderului unei piețe în continuă dezvoltare. Suntem convinși că transferul reciproc de know-how va fi cheia dezvoltării noastre pe termen lung”, spune Mihai Stoica, fondatorul companiei SLS Cargo.

Compania de servicii logistice SLS Cargo a demarat operațiunile în anul 2014 prin deschiderea primului său birou operațional în București. În 2015, activitatea companiei se dezvoltă prin deschiderea a două locații noi în Rădăuți și în Constanța, urmate în anul 2016 de inaugurarea primului depozit SLS Cargo din București. Odată cu formarea unei noi echipe, 2017 a însemnat și  deschiderea primului terminal feroviar în București exclusiv operat de SLS Cargo. În 2018, compania a deschis primele birouri în Bulgaria și în Italia. Anul acesta, SLS Cargo și-a consolidat poziția de jucător pe piața serviciilor de transport și logistică prin operarea a 25.000 mp spații de depozitare în 4 locații din Mogoșoaia, Bâcu, Buftea și Cluj, gestionarea unei flote proprii de camioane precum și derularea activității operaționale de transport prin 7 birouri în Romania și 2 birouri internaționale, în Bulgaria și Italia.
FAN Courier, companie integral privată românească, fondată în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai și Felix Pătrășcanu. Firma încheiat exercițiul financiar 2018 cu o cifră de afaceri de 147 de milioane de euro. Compania estimează pentru anul în curs o creștere a afacerilor cu 15% și investiții de peste 15 milioane de euro.