Home Automotive Grupul Renault România are un nou Director de Achiziţii

Grupul Renault România are un nou Director de Achiziţii

Grupul Renault România are un nou Director de Achiziţii

Flavio de Almeida Junior (48 de ani), de naţionalitate braziliană,  îl înlocuieşte pe Antoine Aoun în funcţia de director de Achiziţii al Grupului Renault România. Aoun va prelua noi responsabilităţi  în cadrul Alianţei Renault-Nissan, în calitate de vice-preşedinte Proiecte Internaţional.

Cu o experienţă de 25 de ani în domeniul ingineriei şi achiziţiilor de servicii şi componente în industria auto, cu precădere pe piaţa braziliană şi franceză, Almeida Junior coordonează, începând cu luna septembrie 2015, activităţile celor aproximativ 130 de angajaţi ai Direcţiei Achiziţii Grup Renault România.

În 2011 Flavio de Almeida Juniro devine director general Achiziţii (componente vehicule, proiecte, post vânzare) şi manager regional pentru conturi de furnizori (şasiuri, sisteme electrice şi caroserie), iar în 2013 este numit director Achiziţii Renault Brazilia şi vice-preşedinte al ANFAVEA (Asociaţia Naţională a Producătorilor Auto), unde reprezintă compania Renault. Începând cu luna septembrie 2015 se alătură Grupului Renault în România, în funcţia de director Achiziţii.

Direcția Achiziții este responsabilă de achizițiile de materii prime, piese, utilaje echipamente și servicii pentru toate entitățile Grupului Renault România. Cei 130 de angajați ai Direcției Achiziții sunt responsabili de relația cu peste 1.000 de furnizori din România și regiune și gestionează un volum de achiziții de aproximativ 2 miliarde de euro/an.