Home Intermodal CMA CGM oprește creșterea ratelor spot până la 1 februarie 2022

CMA CGM oprește creșterea ratelor spot până la 1 februarie 2022

CMA CGM oprește creșterea ratelor spot până la 1 februarie 2022

CMA CGM a luat decizia de a bloca creșterea ratelor pentru transporturile maritime spot începând cu 9 septembrie 2021. Decizia este valabilă până la 1 februarie 2022.

Potrivut grupului francez, compania prioritizează relația pe termen lung cu clienții în fața unei situații fără precedent din industria de transport maritim.

De la începutul anului 2021, ratele spot au continuat să crească din cauza congestiei portuare și a dezechilibrului major dintre cerere și capacitatea efectivă de transport maritim de containere. Deși se așteaptă ca aceste creșteri ale ratelor în piață să continue în lunile următoare, CMA CGM a decis să stopeze orice alte creșteri ale ratelor de transport spot pentru toate serviciile operate sub mărcile sale (CMA CGM, CNC, Containerships, Mercosul, ANL, APL).

De asemenea, CMA CGM investește pentru a-și consolida oferta de servicii. Grupul a mărit capacitatea flotei operate cu 11% începând cu 31 decembrie 2019, prin adăugarea de nave noi și achiziționarea de nave second-hand. În ultimele 15 luni, grupul și-a crescut, de asemenea, flota de containere cu 780.000 TEU.Prin aceste măsuri, grupul francez își propune să își consolideze relațiile cu clienții și să ofere sprijin, având în vedere provocările cu care aceștia se confruntă în lanțurile de aprovizionare.