Home Retail Delhaize și Ahold au primit undă verde pentru fuziune

Delhaize și Ahold au primit undă verde pentru fuziune

Delhaize și Ahold au primit undă verde pentru fuziune

Autoritatea de Concurență din Belgia a aprobat fuziunea dintre retailerul internațional Delhaize Group și Koninklijke Ahold N.V., cu condiția ca cele două entități să vândă un anumit număr de magazine din portofoliu.

Aceste vânzări vor include în total un număr de 13 magazine, adică 8 magazine Albert Heijn și 5 magazine sub franciza Delhaize (3 magazine Proxy și 2 magazine AD Delhaize). Potrivit comunicatului de presă oficial al grupului Delhaize, în viitorul apropiat va fi necesară și vânzarea anumitor proiecte comune ale celor două companii.

Magazinele care urmează să fie vândute vor trebui transferate unui cumpărător care deține expertiză pentru a le menține viabile și active pe piață, în calitate de unități competitoare pentru Ahold Delhaize și alți retaileri. Până în momentul în care condițiile cerute de Autoritatea de Concurență din Belgia vor fi îndeplinite, magazinele Albert Heijn și Delhaize din Belgia vor continua să funcționeze separat.

Estimată la suma de 9,32 de miliarde de euro, tranzacția dintre Ahold și Delhaize a fost aprobată și de acționarii celor două companii, urmând să fie finalizată la jumătatea acestui an.

În urma fuziunii se va crea compania Ahold Delhaize, care va deține o rețea de 6.500 de magazine cu 375.000 de parteneri și va deservi în fiecare săptămână aproximativ 50 de milioane de clienți din Statele Unite ale Americii și Europa.