Home Logistics 3 PL Dumagas a finalizat vânzarea diviziei de transport cisterne alimentare

Dumagas a finalizat vânzarea diviziei de transport cisterne alimentare

Dumagas a finalizat vânzarea diviziei de transport cisterne alimentare

Dumagas Transport S.A. anunță definitivarea procesului de transfer de activitate al Diviziei de Transport cu cisterne pentru produse alimentare către compania Klacska România SRL, parte a grupului E-b-trans, lider european în transportul de lichide în vrac, cu o flotă de 4.500 unități.

Tranzacția reprezintă transferul flotei, al personalului și a contractelor clienților.

“Acest transfer de afacere vine ca o continuare a planului companiei Dumagas de a se concentra asupra activităților principale ale companiei. Ambele companii au depus toate eforturile pentru ca această tranziție să se desfășoare în condiții optime”, a precizat Mircea Vlah, Director General Dumagas Transport.

Compania a înregistrat în 2015 cea mai bună performanță financiară a ultimilor 10 ani. Dumagas Transport a obținut la finalul anului 2015 o cifră de afaceri de 42 de milioane de euro și un ușor profit față de anul 2014 când compania înregistra pierderi în valoare de 4,5 milioane de euro la o cifră de afaceri tot de 42 de milioane de euro.

Investițiile planificate pentru 2016 se încadrează în intervalul 3-4 milioane de euro și vor fi direcționate către modernizarea flotei în zona de transport internațional la prelate, de distribuție națională cu temperatură controlată și eficientizarea infrastructurii de IT și comunicare. De asemenea, transportul și logistica națională de frig reprezintă un obiectiv strategic pentru 2016-2017 în vederea poziționării companiei ca jucător principal în segmentul distribuției de mărfuri perisabile din România.