Home Logistics Curierat și e-commerce DHL dubleaza capacitatea hub-ului din Leipzig

DHL dubleaza capacitatea hub-ului din Leipzig

 

DHL Express, cel mai mare furnizor de servicii de curierat din lume, a anuntat ca isi va dubla capacitatea operationala a principalului hub european din Leipzig, Germania, pentru a face fata cresterii de volume estimate.

DHL Express va investi 150 de milioane de euro pentru constructia unor spatii de depozitare aditionale si a unor noi spatii de birouri, totalizand o suprafata de 44.000 mp.  Implementarea unui nou sistem de sortare va creste capacitatea de sortare a hub-ului cu 50%, la peste 150.000 de expeditii pe ora.

Ca parte a programului GoGreen, noua constructie va incorpora tehnologii „verzi”, consolidand astfel angajamentul DHL in ceea ce priveste sustenabilitatea operatiunilor sale.

Lucrarile vor incepe in aceasta luna, iar noul depozit va deveni functional in ultimul trimestru al anului 2014.

Decizia de extindere a hub-ului din Leipzig, unul din cele trei centre DHL din lume ce reprezinta punctele de sprijin ale retelei DHL, a fost luata pentru a veni in sprijinul clientilor din Germania si de pe pietele europene. Investitia va imbunatati semnificativ atat calitatea serviciilor de curierat, cat si contributia economica in Leipzig si in regiunile adiacente.

Odata cu noua constructie, suma totala investita de DHL in centrul de la Leipzig se ridica la 510 milioane de euro.