Home Logistics 3 PL DRAUBER investește într-un depozit logistic frigorific la Oradea

DRAUBER investește într-un depozit logistic frigorific la Oradea

DRAUBER investește într-un depozit logistic frigorific la Oradea

Compania românească de transport și logistică DRAUBER va investi într-un nou depozit logistic cu temperatură controlată la Oradea.

Depozitul frigorific, unde vor fi depozitate produse alimentare ce necesită temperatură controlată, este amplasat în parcul industrial EUROBUSINESS II și va avea o suprafață de 11.200 mp. Acesta va include și birouri administrative. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 14 milioane euro, urmând să fie create 20 de locuri de muncă.

ADLO – AGENȚIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ ORADEA, în calitate de administrator al parcurilor industriale din Municipiul Oradea și din județul Bihor, a atribuit o parcela de 21.540 mp companiei DRAUBER pe baza depunerii unei Scrisori de Intenție și a parcurgerii procedurii de negociere directă desfășurată la finalul lunii octombrie 2021.

DRAUBER este o companie privată cu capital românesc, înființată în 2013 ca și casă de expediții, activând în domeniul transporturilor, unde a construit un portofoliu important de clienți și parteneri. De asemenea, compania și-a extins portofoliul cu servicii de depozitare la temperatură controlată și servicii conexe, precum cross-docking, picking și distribuție.

ADLO – planuri pentru dezvoltarea a 11 parcuri industriale în județul Bihor

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) deține în prezent șase parcuri industriale în județul Bihor – 4 în Oradea, unul în Tileagd și unul în Săcueni. Un alt parc este în curs de dezvoltare în Tamașeu, compania având în vedere extinderea portofoliului la 11 unități.  ADLO a semnat în octombrie 2021  un protocol de colaborare cu Consiliul Județean Bihor, Consiliul Local Beiuș, Consiliul Local Alesd, Consiliul Local Marghita și Consiliul Local Ștei, având ca scop dezvoltarea rețelei de parcuri industriale și înființarea unor hub-uri în proximitatea localităților semnatare.

În parcurile industriale din Oradea își desfășoară activitatea aproximativ 8.500 de angajați, valoarea investițiilor asumate de către cele 104 companii se ridică la 410 milioane euro. În 2020, ADLO a reușit să atragă investiții de 33,6 milioane euro, cea mai mare, susținută de o companie producătoare de bitum rutier fiind de 5,8 milioane euro.