Home Logistics Depozitare Elmas Brasov mizeaza pe o crestere a vanzarilor de utilaje premium Linde

Elmas Brasov mizeaza pe o crestere a vanzarilor de utilaje premium Linde

Compania Elmas Brașov a avut în 2012 vânzări de 7,25 milioane de euro pe segmentul de utilaje premium produse de Linde Material Handling. Firma estimează o creștere a vânzărilor pe acest segment de 5% în 2013, mai ales că producătorul german a lansat luna trecută o nouă generație de stivuitoare cu furci retractabile pentru sarcini de la 1,4 până la 2 tone, acestea asigurând o productivitate ridicată în fluxul materialelor dintr-un depozit. Electrostivuitoarele cu furci retractabile Linde reprezintă clasa premium din sectorul tehnologiei de depozitare. Această generaţie poate opera sarcini la înălţimi de ridicare de până la 13 metri, dispune de un concept nou al catargului şi de o creştere a capacităţii reziduale de până la 20%.

Confort la cele mai ridicate standarde

Pentru a obţine costuri reduse cu personalul de operare, Linde s-a concentrat pe îmbunătăţirea proprietăţilor ergonomice ale noii serii de stivuitoare. Rezultatul obţinut constă în funcţia de ajustare a spaţiului de operare, care include volanul, display-ul, joystick-urile şi suportul pentru braţ, pentru a se conforma opţiunilor fiecărui operator. Nivelul de vibraţii cauzate de operarea pe diferite suprafeţe este redus cu ajutorul suspensiei pneumatice a scaunului operatorului, care permite ajustarea pe înălţime cu până la 110 mm. Stocarea şi extragerea materialelor de la înălţimi mari este acum mai uşor de realizat datorită vizibilităţii ridicate printre catarg, dar şi prin echiparea opţională cu un plafon panoramic din sticlă care asigură şi funcţia de protecţie a operatorului în cazul căderii anumitor obiecte.

Cele mai bune nivele de productivitate din clasa sa Noua generaţie de stivuitoare cu furci retractabile oferă viteze de ridicare cu încărcătură de până la 0,55 m/s, ceea ce se traduce într-o creştere cu 41% în comparaţie cu seria precedentă. Pentru a obţine un consum de energie optim sunt disponibile 3 moduri diferite de operare: “performant” pentru un cuplu de putere ridicat, “eficient” pentru combinaţia cea mai bună între performanţa de operare şi eficienţa energetică şi modul “economic” pentru aplicaţii simple.

Elmas, partener exclusiv în România din 1996

Linde Material Handling GmbH, este o companie din cadrul Grupului KION şi unul din liderii mondiali în producerea de stivuitoare şi echipamente de depozitare. În calitate de companie activă internaţional, Linde Material Handling are capacităţi de producţie şi asamblare în toate regiunile importante din lume, dar şi o reţea globală de vânzări şi service cu reprezentanţe în peste 100 de ţări. În România, partenerul exclusiv Linde Material Handling este compania Elmas, încă din anul 1996.