Home Logistics Curierat și e-commerce eMAG Marketplace susține antreprenorii printr-o nouă linie de creditare de 5 mil. euro prin programul eMAG Seller Credit powered by Idea::Bank

eMAG Marketplace susține antreprenorii printr-o nouă linie de creditare de 5 mil. euro prin programul eMAG Seller Credit powered by Idea::Bank

eMAG Marketplace susține antreprenorii printr-o nouă linie de creditare de 5 mil. euro prin programul eMAG Seller Credit powered by Idea::Bank

eMAG Seller Credit, programul lansat de eMAG în parteneriat cu Idea::Bank în urmă cu un an, destinat antreprenorilor din eMAG Marketplace, se extinde printr-o nouă rundă de finanțare în valoare totală de aproape 5 milioane de euro, cu dobândă zero și fără garanții.

Antreprenorii vor putea investi banii în suplimentarea stocurilor pentru produsele existente, în dezvoltarea personalului existent sau în atragerea unui personal mai bine calificat sau mai numeros. Astfel, sellerii au posibilitatea de a obține condiții mai avantajoase de achiziție de la furnizorii proprii sau să își extindă gama de produse, cu efecte în îmbunătățirea experienței de cumpărare a clienților, care, în acest fel, vor avea acces la produse noi.

  • Sunt eligibile companiile din ecosistemul eMAG Marketplace, având minimum 24 de luni de existență și 12 luni de activitate în Marketplace, ce au avut o evoluție pozitivă în ultimul an fiscal și au înregistrat o cifră de afaceri între 150.000 de lei și 25 milioane de lei.

Pentru a da posibilitatea cât mai multor companii prezente în markeplace să acceseze această facilitate de finanțare, suma maximă ce poate fi acordată este de 300.000 de lei/seller, în baza valorii medii a vânzărilor trimestriale realizate pe eMAG Marketplace. Suma va putea fi disponibilă în maximum trei zile lucrătoare, fără a fi necesară deplasarea la sediul băncii. eMAG va susține integral și din resurse proprii, în anumite condiții, contravaloarea dobânzilor liniilor de finanțare accesate de selleri prin eMAG Seller Credit powered by Idea::Bank.

 

„Continuăm să sprijinim sellerii din eMAG Marketplace printr-o nouă linie de finanțare alături de Idea:: Bank, sperând astfel să contribuim la dezvoltarea lor, pentru ca aceștia să poată oferi clienților o experiență de cumpărare tot mai bună. Finanțarea vine cu doar două luni înainte de Black Friday, cel mai mare eveniment de shopping din an, astfel că sellerii se pot pregăti de pe acum cu produse care să ajungă la timp în casele oamenilor”, a spus Florin Filote, Vicepreședinte eMAG Marketplace.

De prima rundă de finanțare, în valoare totală de 3,8 milioane de euro, deschisă anul trecut prin eMAG Seller Credit, au beneficiat companii cu vânzări în domenii diverse, preponderent în retailul de fashion, cosmetice, produse pentru igienă și curățenia casei sau IT. Companiile care au beneficiat de finanțare prin acest program au înregistrat un volum al vânzărilor cu 28% mai mare în trimestrul accesării fondurilor față de trimestrul anterior.

„Interesul pentru soluția de creditare oferită sellerilor eMAG Marketplace ne-a determinat să dezvoltăm parteneriatul cu eMAG și să revenim cu o nouă tranșă de finanțare. Sellerii eMAG pentru care banca a pre-aprobat finanțarea s-au bucurat de beneficiile multiple ale proiectului, dintre care menționez dobânda zero sau comisioane zero. eMAG Seller Credit powered by Idea::Bank este un proiect care se înscrie în trendul actual privind dezvoltarea comerțului online, prin minimizarea interacțiunii fizice cu banca și a efortului depus de clienții persoane juridice în scopul obținerii unui credit. Mai mult, vom duce proiectul la un alt nivel, prin care vom adresa selleri pe platforma Marketplace cu o propunere de finanțare garantată gratuit prin programul EaSI asigurat de EIF (European Investment Fund)”, afirmă Alin Daniel Fodoroiu, Vicepreședinte Executiv Business Idea::Bank.