Home Companii EVW Holding pariază în 2014 pe producția de anvelope

EVW Holding pariază în 2014 pe producția de anvelope

EVW Holding pariază în 2014 pe producția de anvelope

În timp ce piața transporturilor se confruntă cu o continuă provocare de reducere a costurilor, EVW Holding, importatorul  oficial al camioanelor DAF din România, a decis să investească în producția de anvelope reșapate, în cadrul fabricii din Gilău, acolo unde se află și sediul companiei.

Investiția vine în sprijinul intenției companiei de a-și îmbunătăți portofoliul cu noi soluții fiabile pentru companiile de transport din România și din străinătate.

Unitatea de producție a anvelopelor reșapate a fost construită folosind cele mai noi tehnologii Bandag și și-a început activitatea în iulie 2013. Echipamentele de ultimă generație, care în Europa sunt disponibile doar în Gilău și Bruxelles – la Centrul de Excelență Bandag, au fost asigurate de către Bandag. Întreaga unitate de producție se întinde pe o suprafață de 1.400 metri pătrați, care include și depozitele de anvelope.

Valoarea totală a investiției este de peste 1,3 milioane de euro, din care cea mai mare parte a fost folosită pentru echipamente. Din această sumă, investiția în construcție va fi amortizată în 15 ani, iar cea pentru echipamente, în 7 ani. În primul an vor fi produse aproximativ 4.000 de anvelope reșapate, raportat la capacitatea totală a unității, care este de 16.000 de anvelope. Capacitatea de producție va fi mărită, în funcție de cererile de pe piață, dar mai ales pentru a dezvolta exporturile.

Pentru fabricarea anvelopelor, compania apelează la tehnica unică de reșapare la rece care utilizează mai puțină energie pentru producerea unei anvelope care are proprietăți similare cu cele ale unei anvelope noi. Fabrica folosește exclusiv tehnologiile Bandag de reșapare la rece pentru toate mărimilie de anvelope și pentru toate vehiculele comerciale de peste 3,5 tone.

EVW Holding are o activitate de 21 de ani în domeniul camioanelor și oferă clienților săi servicii complete prin cele cinci divizii: divizia de vânzări de camioane noi (DAF, Isuzu, Tatra); divizia de vânzări de camioane second hand EVW TRUCKS, divizia de service EVW SERVICE; divizia de piese de schimb EVW PARTS și divizia de vânzări de anvelope EVW TIRES.