Home Industrial Fabricile Miele au reluat producția

Fabricile Miele au reluat producția

Fabricile Miele au reluat producția

Producătorul german de electrocasnice din segmentul premium, Miele a reluat producția la toate fabricile sale din Germania începând cu 20 aprilie. Și celelalte fabrici ale grupului din Austria, Cehia, România, China și Polonia sunt din nou operaționale. Miele a luat hotărârea de a închide temporar unitățile sale de producție începând cu 1 aprilie.

Compania a justificat această decizie citând întreruperi în lanțul de aprovizionare și o scădere semnificativă a vânzărilor ca urmare a închiderii magazinelor fizice. “Situația s-a îmbunătățit pentru unii furnizori de componente, dar nu este stabilă. În viitorul apropiat vom continua producția cu o planificare pe o perioadă de 10 zile. În săptămânile următoare, în unitățile de producție, timpul redus de muncă nu poate fi exclus. Ne confruntăm cu o situație dinamică la nivel mondial, caracterizată de multe incertitudini.”, declară Dr. Stefan Breit, Director Executiv Tehnologie al Miele Group. “Având în vedere că mulți dintre distribuitorii noștri au permisiunea de a redeschide magazinele, ne așteptăm la o creștere a cererii “.

Miele a implementat deja măsura reducerii timpului de muncă pentru anumite departamente, cum ar fi cel administrative sau zonele cu acces pentru public (expoziții sau Muzeul Miele). Compania evaluează săptămânal ce departamente sunt afectate de această măsură. Însă, serviciile importante pentru clienți și marcă sunt garantate. Acestea include logistica, departamentul de relații cu clienții sau trade marketing.

Compania a luat toate măsurile necesare pentru a proteja angajații înainte de reluarea activității de producție. Miele le furnizează lucrătorilor din fabrică măști de protecție, însă aceștia sunt rugați să își aducă și propriile măști, dacă sunt disponibile. Purtarea măștilor este voluntară, în Germania. De asemenea, au fost instalate panouri de pexiglas la stațiile de lucru unde activitatea presupune apropiere fizică de alți lucrători. Compania a introdus și schimburi de lucru decalate astfel încât mai puțini angajați să ia contact unii cu alții la începutul și finalul turelor.

În România, producătorul german deține o fabrică la Brașov ce numără în prezent aproximativ 300 de angajați. Miele Tehnica şi-a început producţia în septembrie 2009, asigurând firmei Miele necesarul de componente electronice şi subansambluri pentru unităţile de control ale aparatelor electrocasnice inteligente. În august 2015, tot la Brașov, s-a inaugurat divizia de dezvoltare software. În cadrul acestei divizii, sunt realizate programe software pentru o gamă extrem de variată de electrocasnice și produse profesionale Miele.