Home Companii FAN Courier va incheia 2013 cu o cifra de afaceri de 275 milioane RON

FAN Courier va incheia 2013 cu o cifra de afaceri de 275 milioane RON

FAN Courier, compania cu capital privat integral românesc, si-a consolidat pentru al șaptelea an consecutiv poziția de lider al pieței locale de curierat, prin realizarea unei cifre de afaceri care depășeste un sfert de miliard de lei.

In primele zece luni ale anului, compania a inregistrat afaceri de 225 milioane de RON, in crestere cu 14% fata de anul precedent, și estimeaza ca va încheia anul financiar 2013 cu o cifra de afaceri de 275 milioane RON (61,6 milioane euro), in crestere cu 16 % fata de  2012.

Cresterile sunt justificate in special de traficul inregistrat în lunile noiembrie si decembrie, în medie cu 20-25% mai mare fata de o lună obisnuita. Numarul mare de comenzi a fost generat evenimentul Black Friday, atunci cand au crescut cu 60% fata de anul trecut, dar si de perioada de dinaintea Craciunului.

Succesul afacerilor FAN Courier din 2013 s-a datorat extinderii  activitatilor cu valoare adaugata pentru clienti, dar si adaptarii la cerințele pietei, in special in mediul online. De asemenea,  achizitionarea de echipamente si de tehnologie de ultima generatie, precum si crearea de noi parteneriate au contribuit, la cresterea cifrei de afaceri. FAN Courier a extins gama de servicii de curierat rapid Express Loco la nivel național și a lansat serviciul Collect Point în 153 de stații OMV.

De departe, cea mai mare contributie au avut-o investițiile realizate in acest an, care s-au ridicat la   suma de 7 milioane de euro, deși bugetul initial al companiei a fost de 4,5 milioane. In cei 15 ani de activitate FAN Courier a efectuat investitii totale de aproximativ 50 milioane de euro.

In ceea ce priveste business-ul din 2014, FAN Courier estimeaza o crestere de 10 procente, in conditiile in care moneda naționala se va stabiliza, iar impactul negativ generat de creșterea costurilor de transport se va reduce.

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai si Felix Pătrăscanu. Compania, care a devenit în 2006 liderul pieței românești de curierat,  deservește peste 16.000 de clienți, majoritatea persoane juridice cu ajutorul unei echipe formate din peste 2.750 de colaboratori și a unei flote auto de peste 1.650 de vehicule.