Home Automotive Faurecia vinde o divizie către Adler Pelzer Group

Faurecia vinde o divizie către Adler Pelzer Group

Faurecia vinde o divizie către Adler Pelzer Group

Producătorul francez de componente auto Faurecia a anunțat încheierea unui memorandum de înțelegere pentru vânzarea diviziei sale de sisteme acustice și decorațiuni interioare (AST) către Adler Pelzer Group (APG), un lider la nivel mondial în industria auto în domeniul sistemelor acustice și al componentelor termale.

Divizia AST a avut în 2019 vânzări de 385 milioane euro și numără 1.820 de angajați în 8 unități de prooducție și un centru R&D din Europa. Proiectul reprezintă cea mai bună oportunitate pentru dezvoltarea ulterioară a AST și va duce la crearea unui lider global în domeniul sistemelor acustice și al decorațiunilor interioare în industria automotive.

“Am luat decizia de a concentra investițiile pe liniile de produse cheie în cadrul Grupului de Business pentru Interior, acolo unde dispunem de o piață globală și suntem lideri în tehnologie. Credem că cel mai bun viitor pentru divizia ATS este în cadrul Adler Pelzer, datorită complementarităților puternice și poziției pe piață pe care Adler Pelzer o ocupă”, a declarat Patrick Koller CEO Faurecia.

“Suntem foarte încântați să avem businessul ATS în famillia Adler Pelzer. Cu această achiziție, APG face încă un pas către viziunea sa de a deveni un lider mondial în fabricarea sistemelor acustice pentru industria automotive. Există puternice complementarități la nivel comercial, industrial și operațional și AST ar fi un contributor important la creșterea noastră viitoare,” a completat Pietro Lardini, CEO al Adler Pelzer Group.

Înainte de semnarea unui acord definitiv, proiectul va fi adus la cunoștința sindicatelor angajaților. Încheierea tranzacției va face de asemenea subiectul obținerii acordului autorităților europene antitrust.

Divizia Faurecia AST are activități industriale în Europa în fabrici localizate în Franța (Marckolsheim, Saint-Quentin, Mouzon, Mornac), Luxemburg (Eselborn), Marea Britanie (Washington), Spania (Olmedo), Polonia (Legnica) și un centru R&D în Franța (Mouzon).