Home Automotive Investiție de 6,5 milioane euro la Râmnicu-Vâlcea în cea mai modernă linie de producție fibre nețesute pentru industria auto din Sud-Estul Europei

Investiție de 6,5 milioane euro la Râmnicu-Vâlcea în cea mai modernă linie de producție fibre nețesute pentru industria auto din Sud-Estul Europei

Investiție de 6,5 milioane euro la Râmnicu-Vâlcea în cea mai modernă linie de producție fibre nețesute pentru industria auto din Sud-Estul Europei

MINET a demarat producția pentru industria auto. Compania a inaugurat la Râmnicu-Vâlcea cea mai modernă linie de producție linie de producție din Europa de Sud Est pentru fabricarea materialelor textile nețesute folosite în construcții și în industria auto.

Automatizată în proporție de aproape 100%, cu doar 25 de angajați care manipulează materiile prime, linia de producție are o capacitate de 25 milioane metri pătrați pe an și va fabrica anual 5.000 de tone de textile nețesute. Investiția totală se ridică la 6,5 milioane euro.

Având la bază o tehnologie inovatoare care presupune interțeserea fibrelor discontinue, linia a fost montată în cinci luni cu o echipă de 20 de ingineri și tehnicieni, fiind integrate echipamente de top din Franța, Belgia și Italia.

Grupul Minet are în plan investiții de 17 milioane euro până în 2022, pentru a crește producția și a moderniza tehnologiile de fabricație în scopul adaptării la noile cerințe ale clienților din țară, dar și la nivel global. Compania Minet are peste 1,000 de clienți, mulți dintre ei din afara țării, volumul exporturilor în anul 2020 fiind aproape jumătate din cifra de afaceri.

Din grupul MINET  fac parte Minet Conf – important producător de saltele, perne și pilote și furnizor de servicii pentru industria textilă; Minet Logistics– companie specializată în furnizarea de servicii de transport intern și internațional și Minet Industries – companie ce derulează activități de comerț și operează două depozite în Râmnicu Vâlcea și Portul Constanța unde sunt stocate fibre de polipropilenă și poliester.

În ultimii trei ani, investițiile grupului MINET s-au ridicat la peste 10 milioane euro, cea mai nouă fabrică a grupului fiind inaugurată în 2018, cu o suprafață totală de 30,000 mp.