Home Intermodal #GreenLogistics: Kärcher face trecerea la transportul combinat cu ajutorul LKW WALTER

#GreenLogistics: Kärcher face trecerea la transportul combinat cu ajutorul LKW WALTER

#GreenLogistics: Kärcher face trecerea la transportul combinat cu ajutorul LKW WALTER

Kärcher, specialistul german în echipamente de curățare, apelează la soluțiile de transport combinat de marfă pentru mare parte din fluxurile de mărfuri de la furnizorii săi din România către Germania. Împreună cu LKW Walter, specialistul austriac în transporturi rutiere complete, de la finalul lunii iunie 2020, transporturile Kärcher au fost realizate într-o manieră sustenabilă utilizând noua rută de transport feroviar Oradea-Stuttgart.

Întrucât fiecare camion care nu mai circulă pe cale rutieră reduce emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 1.000 kilograme anual, corelat cu volumele de transport ale Kärcher, economia de CO2 realizată prin acest proiect este de 710.000 kg. Aceasta corespunde efectului de filtrare a 71 hectare de pădure, comparabil cu suprafața a peste 100 de terenuri de fotbal.

Sustenabilitate pe lanțul logistic

Noua conexiune feroviară realizată este încă un punct de referință în colaborarea de peste 20 de ani a celor două companii și completează alte rute de transport combinat realizate din Italia către Peninsula Scandinavă, Benelux sau Franța. Baza cooperării este reprezentată de către eforturile de sustenabilitate ale celor două companii.

Kärcher și-a redus treptat emisiile de CO2 generate de companie ca parte a programului său de sustenabilitate și intenționează să își concentreze atenția și asupra eficienței energetice a fabricilor și clădirilor sale, prin reducerea consumului de energie și conservarea resurselor. Mai mult, utilizarea de materiale reciclate în produse și reducerea plasticului din ambalaje sunt alte obiective pe agenda de sustenabilitate a liderului mondial în echipamente de curățenie.

LKW Walter este lider european pe segmentul FTL și este considerat unul dintre furnizorii europeni de top în Europa în domeniul soluțiilor de transport sustenabile. Mai mult de 360.000 tone CO2 sunt salvate anual prin utilizarea de soluții de transport intermodal ca parte a inițiativei “Green Transport” demarată de furnizorul de servicii de transport austriac. Comparativ cu transportul rutier, LKW Walter reduce emisiile de CO2 cu 55% prin utilizarea transportului combinate feroviar și cu peste 75% atunci când se folosesc soluțiile de transport maritim pe distanțe scurte.

LKW Walter și-a extins recent rețeaua europeană de transport combinat cu un nou serviciu feroviar între Oradea și Stuttgart cu 5 plecări săptămânale.