Home Automotive Grupul german ifm se dezvoltă la Sibiu

Grupul german ifm se dezvoltă la Sibiu

Grupul german ifm se dezvoltă la Sibiu

Grupul german ifm, furnizor de top de soluţii și tehnologii pentru automatizări industriale, prezent de peste 18 ani în România prin divizia de vânzări și de 8 ani cu două fabrici proprii la Sibiu, continuă să se dezvolte pe plan local.

La finalul lunii mai, ifm a inaugurat o nouă unitate de producţie, în Zona Industrială Vest a Sibiului. Cu o suprafaţă de 13.000 mp, ce include primul modul de producţie, depozitul logistic și spaţii administrative, noua fabrică ifm Prover marchează o premieră importantă – este prima fabrică din Europa certificată cu aur conform standardului DGNB International.

„ Avem confirmarea organismului DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen ) – organismul de certificare germană a clădirilor sustenabile. Fabrica ifm din România va fi prima fabrică din Europa care va fi certificată cu aur conform standardului DGNB International” a declarat Alex Măgdoiu, Manager General ifm efector și ifm prover România.

Certificarea DGNB atestă că au fost evaluate toate aspectele care ţin de construcţia fabricii, de la factorii ecologici, economici și socio-culturali, atât în timpul construcţiei clădirii, cât și în timpul utilizării ulterioare a acesteia. Optimizarea întregului sistem energetic și reducerea consumului de energie au reprezentat elemente importante nu numai din motive economice, ci și pentru atingerea nivelului de certificare de către DGNB.

Ca atare, unele dintre opţiunile și soluţiile implementate de ifm în această nouă unitate de producţie au inclus utilizarea de panouri fotovoltaice cu o putere de 700 KW instalată, pardoseală activă, precum și pompe de căldură.

În plus, încă de la începerea lucrărilor de construcţie, au fost implementate toate măsurile pentru a minimiza impactul asupra mediului, cum ar fi evitarea deșeurilor și colectarea selectivă a deșeurilor de pe șantier sau protecţia solului pentru a preveni contaminarea pânzei freatice și au fost utilizate materiale de construcţii verzi. De exemplu, betonul folosit în realizarea construcţiei, care contribuie semnificativ la amprenta de CO2 a oricărei clădiri, a fost unul verde, cu emisii de CO2 reduse.

În prezent, ifm produce la Sibiu o gamă largă de senzori, iar pentru a răspunde cerinţelor clienţilor, este nevoie de un grad ridicat de flexibilitate, acesta fiind un factor decisiv în decizia grupului german în investiţia în noua fabrică.

Tehnologii de vârf și în depozit

Și zona de depozit a noii fabrici, unde lucrează pentru moment o echipă de 19 angajaţi, impresionează prin tehnologiile de vârf integrate, precum sisteme avansate de gestiune SAP EWM, megalifturi și sistem mobil de paletizare. Ca urmare a diversităţii de materiale cu volum ridicat/ scăzut, în ultimii 7 ani în cadrul companiei s-a dezvoltat un concept de pick/production order, semiautomatizat, și inclusiv cu concept JIT. Depozitul are 28.000 de locaţii de palet, cu posibilitatea de extindere până la 71.000 locaţii. De asemenea, suprafaţa depozitului poate fi dublată în viitor, în funcţie de dezvoltarea locaţiei.

Sinergie între producţie și vânzări pentru soluţii mai bune oferite clienţilor

Odată cu inaugurarea acestei fabrici, compania de vînzări ifm electronic și-a mutat activitatea într-un nou sediu amplasat în vecinătatea unităţii de producţie.

“Decizia de a uni departamentul de vânzări cu cel de producţie a fost o mișcare curajoasă și inspirată. Această decizie a venit din dorinţa noastră de a crea o sinergie puternică între cele două aspecte vitale ale afacerii ifm.

Prin conectarea directă a echipei de vânzări cu producţia, putem oferi clienţilor noștri o experienţă unică și avantajoasă. Unind vânzările cu producţia, colegii noștri de la departamentul de vânzări pot acum învăţa mai multe despre procesele de producţie, calitate și pot dezvolta o mai bună înţelegere a întregului ciclu de dezvoltare al produselor noastre.

Această sinergie ne permite să fim mai eficienţi în găsirea de soluţii adaptate nevoilor clienţilor noștri. Atunci când comunicăm cu clienţii despre diferitele soluţii pe care le oferim, putem face o paralelă mai ușoară cu procesul nostru de producţie, ceea ce ne ajută să le oferim sfaturi și soluţii mai informate și mai adecvate.

Suntem bucuroși că putem oferi soluţii complete și integrate, de la consultanţă și personalizare, până la producţie și livrare. Este o nouă etapă în evoluţia noastră și suntem mândri să fim în fruntea inovaţiei în industria noastră,“ a declarat Florin Molosit, Managing Director ifm electronic.

ifm electronic, divizia de vânzări a ifm a fost înfiinţată în România în 2005 și de atunci a cunoscut o creștere semnificativă a cifrei de afaceri, numărului de proiecte implementate și a echipei.

Peste 5.000 de clienți în portofoliu

Astăzi, echipa ifm electronic numără 20 de angajaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 6,5 milioane euro în 2022 și are în portofoliu peste 5.000 de clienţi mulţumiţi din industrii variate: automotive, energie regenerabilă, industria minieră, farmaceutică, alimentară, metalurgică, logistică, sisteme de ambalare, conveioare.

Printre clienţii ifm electronic în România se află companii precum Dacia, Compa, Autoliv, Saint-Gobain, Veolia, Ford, Pirelli, Danone, Pepsi, Liberty Steel, NTN SNR, Ursus, Star Assembly, Arctic, Tenaris Silcotub, TMK Artrom, Heineken, Hidroelectrica, Bosch, Schaeffler, etc.

Portofoliul de produse oferit de către ifm electronic include peste 15.300 produse testate pentru toate domeniile de automatizare industrială de la senzori de poziţie, senzori de proces, sisteme de monitorizare și diagnosticare, senzori pentru controlul mișcării, sisteme vision pentru aplicaţii industriale, tehnologie pentru siguranţă și securitate, sisteme de identificare RFID, sisteme de monitorizare și diagnosticare, software IIoT, gateway-uri IIoT și aplicaţii, accesorii etc.