Home Retail Guvernul german sprijină eliminarea unei scutiri fiscale de care beneficiază platformele chineze

Guvernul german sprijină eliminarea unei scutiri fiscale de care beneficiază platformele chineze

Guvernul german sprijină eliminarea unei scutiri fiscale de care beneficiază platformele chineze

Ministerul de Finanțe din Germania și-a exprimat sprijinul pentru eliminarea unei scutiri fiscale de care beneficiază piețele asiatice. AliExpress, Shein, Temu și alte platforme beneficiază în prezent de o scutire de taxe pentru pachetele de import în valoare de până la 150 de euro.

Numai anul trecut, două miliarde de colete cu o valoare mai mică de 150 de euro au ajuns în UE din alte țări. Multe dintre aceste pachete au fost comandate de pe piețele asiatice, care au înregistrat o creștere semnificativă în Germania și în alte țări europene.

Aproape unul din trei consumatori germani (32%) face cumpărături pe Temu, în timp ce 22% fac cumpărături pe Shein. Aceste platforme ajung adesea la cumpărătorii occidentali prin intermediul rețelelor de socializare, atrăgând în special tinerii.

Uniunea Europeană lucrează la reorganizarea reglementărilor existente privind importurile. Odată cu creșterea Shein, Temu și a altor platforme, piețele asiatice au devenit un subiect de discuție recurent în Europa.