Home Intermodal Hapag-Lloyd crește prețul pentru transportul maritim din decembrie. Cât costă transportul unui container din China în România?

Hapag-Lloyd crește prețul pentru transportul maritim din decembrie. Cât costă transportul unui container din China în România?

Hapag-Lloyd crește prețul pentru transportul maritim din decembrie. Cât costă transportul unui container din China în România?

Armatorul german Hapag-Lloyd a anunțat o creștere a ratelor de transport maritim pe mai multe rute la nivel global începând de la 1 decembrie 2023.

Prețul de transport al containerelor maritime între Orientul Îndepărtat și porturile din Nordul Europei, precum și cele de la Marea Mediterană va crește pentru transportul în ambele direcții. Majorarea se aplică pentru mărfurile transportate în containere Dry de 20′ și 40′, inclusiv echipamente High Cube, și containerele Reefer, de la 1 decembrie 2023.

Transportul unui container maritim din Orientul Îndepărtat (China, Coreea, Japonia) până în porturile din Estul Mediteranei și zona Mării Negre (Bulgaria, România), Turcia și Egipt, va costa între 2.150 dolari pentru un container de 20′ și 2.600 dolari pentru un container de 40′.

“Ratele de transport includ recuperarea combustibilului marin (MFR) și sunt supuse condițiilor tarifare și suprataxelor,” anunță Hapag Lloyd într-o comunicare transmisă clienților.

Tarifele pentru transportul maritim dinspre Nordul Europei către Orientul Îndepărtat includ taxa de manipulare la terminalul de origine (THC), precum și taxa de recuperare a combustibilului marin (MFR) și sunt supuse condițiilor tarifare și suprataxelor.

Prețul de transport al unui container din Nordul Europei către Orientul Îndepărtat, excluzând Japonia, variază între 300 dolari pentru un container de 20′, 400 dolari pentru un container de 40′ și 1.700 dolari pentru containerele reefer.

Din România, costul de transport al unui container către Orientul Îndepărtat este de 350 dolari pentru un container de 20′ și 500 dolari pentru un container de 40′.