Home Intermodal Hapag-Lloyd digitalizează flota de containere cu senzori IoT

Hapag-Lloyd digitalizează flota de containere cu senzori IoT

Hapag-Lloyd digitalizează flota de containere cu senzori IoT

Hapag-Lloyd va digitaliza flota de containere cu ajutorul tehnologiei IoT dezvoltată de către Nexxiot și ORCOMM. După ce în 2019 a introdus cu succes monitorizarea în timp real pentru flota sa de containere reefer, acum linia maritimă germane va instala noile dispozitive pe toată flota sa de containere standard cu o capacitate de 3 milioane TEU.

Serviciul de monitorizare în timp real Hapag-Lloyd LIVE va fi disponibil pentru toți clienții săi care transportă mărfuri în containere standard pe parcursul anului 2023.

Tehnologia de senzori dezvoltată de către Nexxiot urmărește să ofere mai multă transparență pe întregul lanț de aprovizionare și să facă transportul maritim containerizat mai eficient. Tehnologia va permite monitorizarea în timp real a containerelor și va oferi date analitice despre localizarea acestora prin GPS, mișcările containerelor, temperatura acestora, statusul în timp real. Hapag-Lloyd devine astfel prima linie maritimă la nivel global care implementează monitorizarea în timp real pentru întreaga flotă de containere.

Cea mai inteligentă flotă de containere maritime

“De acum înainte, le vom putea oferi clienților noștri informații în timp real și vizibilitate completă pentru orice container oriunde în lume. Vom putea detecta întârzierile mai devreme, vom putea informa clienții afectați de acestea în mod automat și vom putea lua măsuri într-un stadiu incipient al problemei. Credem că monitorizarea în timp real va fi benefică nu doar pentru clienții noștri, dar va schimba complet industria de transport maritim containerizat”, a declarat Maximilian Rothkopf, COO Hapag-Lloyd.

În viitor, prin Bluetooth vor putea fi conectați și alți senzori. În plus, pentru a asigura siguranța echipajelor și a navelor, dispozitivele sunt proiectate și certificate să corespundă standardului ATEX Zone 2 de protecție la explozie.

Flota de containere va fi echipată atât cu dispozitive dezvoltate de Nexxiot AG, începând cu vara acestui an, cât și cu dispozitive ORBCOMM, lider global în soluții IoT, către finalul anului.

“Viziunea noastră este să construim cea mai inteligentă flotă de containere din lume și să furnizăm informații valoroase clienților noștri cât de des au nevoie de ele,” afirmă Olaf Habert, Director Aplicații Containere Hapag-Lloyd. “Lucrând cu cele mai avansate companii din lume în aplicații IoT ne va ajuta să echipăm flota de containere cât mai rapid posibil. Este ceea ce ne cer clienții acum și ceea ce așteaptă pentru a-și putea administra mai bine lanțurile de aprovizionare complexe.”