Home Automotive Industria auto din România atrage investitori chinezi

Industria auto din România atrage investitori chinezi

Industria auto din România atrage investitori chinezi

Producătorul de componente auto Hib Rolem Trim România, parte a grupului german Hib Trim Part Solutions, ce deține o unitate de producție la Codlea, a semnat astăzi (vineri, 23 septembrie) un memorandum pentru demararea unui proiect de investiție cu compania chineză Ningbo HuaXiang Electronic Co. Ltd.

Proiectul, cu o valoare totală a investiției de 30 milioane euro, presupune construcția și echiparea unei noi hale de producție, cu  o suprafață de 15.000 mp și crearea a 265 noi locuri de muncă. În cadrul noii investiții se vor fabrica piese și accesorii (ornamente) pentru industria auto, constând în produse decorative pentru interiorul autovehiculelor de tipul: decorațiuni pentru bord, consola centrală și ornamente pentru uși pentru producătorul de autoturisme Daimler (Mercedes), clasele A si B, produsele regăsindu-se în mașinile ce vor fi vândute în Europa. Proiectul va fi demarat în trimestrul I al anului 2017 și va fi finalizat în trimestrul al II-lea al anului 2019.

Anunțul a fost făcut  în cadrul „China (Xiangshan) – Romania Investment Forum”, eveniment dedicat promovării avantajelor competitive ale României și ofertei de țară în fața investitorilor și autorităților din Provincia Xiangshan (China).

Cele două companii au mai semnat în urmă cu un an, în cadrul evenimentului „China (Ningbo) – Romania Investment Forum”, o scrisoare de intenție pentru derularea de investiții. Investiția în valoare de cca. 10 milioane euro a fost deja realizată, respectiv proiectul a fost inițiat în luna iulie 2015 și este prevăzut a fi finalizat în decembrie 2016. Este vorba despre transferul unei linii de producție în România (ornamente de interior pentru constructorul BMW), pentru care s-a contractat un nou spațiu de producție cu o suprafață de 10.000 mp și s-au creat aproximativ 200 noi locuri de muncă.