Home Logistics 3 PL Jens Bjørn Andersen părășește DSV după 16 ani la conducerea companiei

Jens Bjørn Andersen părășește DSV după 16 ani la conducerea companiei

Jens Bjørn Andersen părășește DSV după 16 ani la conducerea companiei

După 16 ani la conducerea DSV, Jens Bjørn Andersen va părăsi compania la finalul lunii septembrie 2024, a anunțat Consiliul de Administrație al DSV A/S. Actualul director de operațiuni al grupului, Jens H. Lund, va prelua funcția de director executiv al grupului.

Jens Bjørn Andersen a avut un rol extrem de important în transformarea DSV într-unul dintre cei mai mari jucători globali de pe piața de transport și logistică, lucru punctat și de către Thomas Plenborg, președinte al Consiliului de administrație al DSV A/S:

“DSV a avut o călătorie fantastică sub conducerea lui Jens Bjørn Andersen din 2008. El a avut un rol esențial în transformarea DSV, cu rezultate financiare excelente și, în cele din urmă, în crearea unei valori semnificative pentru acționarii DSV. Este un adevărat privilegiu să lucrez cu Jens Bjørn și, în numele Consiliului de administrație, aș dori să profit de această ocazie pentru a-i mulțumi încă de pe acum pentru contribuția sa de-a lungul anilor.

Consiliul de administrație consideră că acum este momentul potrivit pentru a pune în aplicare planul de succesiune și a-l anunța pe Jens Lund ca viitor director general al grupului.

Consiliul de administrație este încrezător că Jens Lund este persoana potrivită pentru a conduce strategia de creștere continuă a DSV și pentru a dezvolta în continuare rețeaua noastră globală, serviciile pentru clienți și infrastructura digitală.”

Noul CEO al DSV, Jens H. Lund (născut în 1969) este cetățean danez și este membru al Consiliului de Administrație al DSV A/S din 2002, mai întâi în calitate de Director Financiar al Grupului și din 2021 în calitate de Director Operațional al Grupului.

Jens Bjørn Andersen a declarat: “Sunt mândru de rezultatele pe care le-am obținut ca echipă în cadrul DSV în anii în care am fost CEO al grupului. Prin achiziții mari, integrări și abordarea de piețe logistice dificile, am reușit să ne sprijinim clienții, să creăm valoare pentru acționarii noștri și – nu în ultimul rând – să aducem sustenabilitatea pe ordinea de zi. Aș dori să mulțumesc Consiliului de administrație, echipei mele și tuturor colegilor mei din DSV pentru încrederea și sprijinul acordat de-a lungul anilor.”