Home Logistics 3 PL DSV Panalpina cumpără divizia Global Integrated Business de la Agility

DSV Panalpina cumpără divizia Global Integrated Business de la Agility

DSV Panalpina cumpără divizia Global Integrated Business de la Agility

La doi ani după achiziția Panalpina, DSV face o nouă achiziție majoră: compania cumpără Agility Global Integrated Logistics (GIL) pentru 4,2 miliarde de dolari și va deveni a treia cea mai mare companie de transport și logistică din lume.

Fuziunile și achizițiile fac parte din strategia pe termen lung a DSV Panalpina, compania daneză având un istoric bine documentat de achiziție și integrare cu succes a companiilor cu modele de business similar cu cele ale sale.

Global Integrated Logistics este parte a Agility și una dintre cele mai mari companii de freight forwarding și 3PL din lume. În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 4 miliarde de dolari, în special din operațiuni de transport maritim și aerian și are o echipă de 17.000 de angajați. În urma achiziției, DSV Panalpina își va crește cifra de afaceri anuală la aproximativ 22 miliarde de dolari, o creștere de aproximativ 23% și va avea peste 70.000 de angajați în întreaga lume.

Divizia Air&Sea, cea mai mare divizie a DSV Panalpina, va deveni mult mai puternică odată cu achiziția GIL și își va consolida poziția în topul celor mai mari furnizori globali, cu volume anuale de containere de 2,8 milioane TEU și peste 1,6 milioane tone de marfă transportate pe cale aeriană.

De asemenea, și capabilitățile în domeniul logisticii de contract vor fi consolidate datorită capacităților de depozitare ale GIL, ce depășesc 1,4 milioane mp, în special în APAC și Orientul Mijlociu. În plus, GIL va adăuga noi operațiuni de transport rutier portofoliului DSV Panalpina atât în Europa, cât și în Orientul Mijlociu, crescând competitivitatea DSV pentru toate cele trei divizii.

Tranzacția este așteptată să fie încheiată în Q3 2021, dacă toate condițiile sunt întrunite și sunt obținute toate aprobările necesare. Până atunci, DSV Panalpina și GIL vor continua să opereze separate și independent.

Printre achizițiile de succes ale DSV se numără Panalpina, în 2019 și compania americană UTi Worldwide în 2015.