Home Logistics Manipularea materialelor Jungheinrich la LogiMAT 2013

Jungheinrich la LogiMAT 2013

Jungheinrich la LogiMAT 2013

Jungheinrich, unul dintre producătorii de top la nivel mondial în ceea ce priveşte echipamentele de stivuire, transport, înmagazinare şi comisionare, a participat la Logimat 2013, între 19 şi 21 februarie la Stuttgart, unde a expus o gamă diversă de soluţii pentru intralogistică.

Unul dintre utilajele speciale, prezentate de producătorul german va fi noua transpaletă electrică de comisionare verticală EKS APM 215, un echipament special conceput pentru lucrul în depozite. Acest sistem este utilizat în special pentru operaţiuni de transport frecvente, cum ar fi transportul de la recepţionarea mărfurilor sau linia de producţie către un punct specific de transfer. La LogiMat 2013, Jungheinrich va realiza demonstraţii live cu acest echipament pe un teren de teste special amenajat.

Furnizorul german de soluţii intralogistice va expune de asemenea întreaga gamă de stivuitoare industriale, incluzând stivuitoare cu contragreutate, reach truck-uri, tractoare de remorcare sau transpalete electrice. Jungheinrich va avea un stand şi în zona dedicată soluţiilor informatice împreună cu ISA – Innovative Systemlösungen für die Automation GmbH, unde producătorul german este acţionar. Aici vor fi prezentate soluţii IT hardware şi software pentru aplicaţii în depozite. Vizitatorii vor putea lua parte la demonstraţii ale soluţiilor integrate de intralogistică pentru depozite manuale sau complet automatizate şi vor putea observa cum aceste proiecte pot fi implementate cu succes în doar opt săptămâni din momentul în care s-au stabilit specificaţiile sistemului.

Vizitatorii evenimentului vor găsi la ambele standuri soluţii inteligente în utilizarea stivuitoarelor pentru a îmbunătăţi eficienţa proceselor în depozite. Printre acestea se numără transmisia de date wireless, sistemul de ghidare al stivuitoarelor, interfaţa logistică şi sistemul de management al depozitelor de la Jungheinrich.

EJC 110/112/212 –transpalete electrice de la Jungheinrich

Unele dintre cele mai noi echipamente din gama Jungheinrich, lansate în vara anului trecut şi distribuite în România prin importatorul oficial Wylze Logistik SRL, sunt noile transpalete manuale cu comandă electrică EJC 110/112/212. Manevrabile şi compacte, acestea asigură un nivel ridicat de eficienţă şi operaţiuni cu costuri reduse. Noile modele EJC 110/112/212 pot ridica sarcini de până la 1.200 kg şi pot atinge înălţimi de până la 4,7 metri, dovedindu-se extrem de economice pe distanţe scurte.

Aceste echipamente Jungheinrich au fost complet reproiectate şi sunt produse la fabrica din Norderstedt. Producătorul german afirmă că în proiectarea acestor echipamente s-a acordat o importanţă deosebită eficienţei economice a acestor transpalete, eficienţă obţinută prin sincronizarea perfectă a motorului trifazic pe curent alternativ cu sistemul de control al echipamentului.

Costurile reduse de întreţinere sunt un alt aspect economic al noilor transpalete electrice, demn de luat în seamă. Pentru a schimba o roată nu este nevoie să fie ridicat echipamentul complet, operaţiunea se poate realiza foarte simplu, cu câteva mişcări.

Câteva opţiuni completează tabloul de „eficienţă economică“. De exemplu, un nou încărcător încorporat pentru timpi rapizi de încărcare în timpul turelor de lucru, fiind disponibilă şi opţiunea de buton pentru încărcare rapidă. Încărcătorul, cu protecţie la umezeală şi praf, poate fi utilizat şi pentru baterii mai mari, de până la 375 amperi. Astfel, modelul EJC 212 poate fi operat şi în depozitele cu temperatură controlată.

Pentru modelele EJC 112/212 sistemul de control al ridicării îi oferă operatorului posibilitatea de a ridica încărcături cu precizie şi grijă. În plus ajută la stivuirea încărcăturilor voluminoase pe culoare strâmte. Utilajul poate fi operat cu manşa în pozitie verticala, prin folosirea butonului de control al vitezei chiar şi în cele mai restrânse spaţii.