Home Logistics Lansare: Noul RX 60-35/50 de la Still

Lansare: Noul RX 60-35/50 de la Still

Lansare: Noul RX 60-35/50 de la Still

În contextul unei legislaţii europene cu norme și reglementări tot mai stricte, care urmărește reducerea drastică a emisiilor de CO2 provenite de la vehiculele comerciale grele, companiile optează tot mai des pentru achiziţia de echipamente de manipulat marfa electrice, cu baterii cu acid sau litiu-ion.

Pentru a răspunde nevoilor companiilor a căror activitate implică manipularea de sarcini grele, cum ar fi cele din segmentul industria, industria automotive, alimentară, a hârtiei sau materialelor de construcţii, producătorul german STILL a lansat modelul RX60 cu o capacitate de 3,5 până la 5 tone.

Acesta este echipamentul ideal transportul sarcinilor grele atât în interiorul depozitelor, cât și în exterior, îmbinând puterea unui motor termic și avantajele unuia electric. STILL completează familia de modele RX60 și scrie un nou capitol în istoria stivuitoarelor electrice, chiar în an aniversar. Pentru prima dată, clienţii care manipulează sarcini în spaţii acoperite, dar trebuie să transporte marfă cu o greutate mare și în exterior, pot beneficia de avantajele oferite de tehnologia electrică și seria RX60. Pe lângă agilitate, manevrabilitate și confort ridicat, stivuitorul electric compact de 80 volţi impresionează prin performanţa ridicată de manevrare.

STILL deschide o nouă perspectivă pentru și mai multe companii atunci când vine vorba de flota de echipamente pentru manipulat marfa, în termeni de performanţă, cost, protecţie a mediului și eficienţă în utilizare. Utilizarea optimă și eficientă a resurselor face parte din AND-ul producătorului german.  Încă de la înfiinţarea companiei, acum 100 de ani, simbioza dintre energia electrică și mobilitate a fost o constantă. Și în 2020, după numeroase generaţii de stivuitoare electrice de succes, focusul pe client și nevoile industriei se află în centrul dezvoltării produselor STILL. În 2020 nevoile pieţei înseamnă performanţe de top și ergonomie combinate cu eficienţa energetică și posibilitatea de a implementa zero emisii în logistica internă a companiilor.

Compact și extrem de robust

Noua serie RX60 include șapte variante de vehicule disponibile pentru clienţi cu un centru de încărcare de 500 mm, în echiparea standard și 600 mm la cerere. Conceptul de acţionare de succes care echipează modelul RX60-25, cu o capacitate de 2.5 tone, a fost transferat și pe noul model RX 60 de până la 5 tone. Două motoare electrice trifazice cu sistem de răcire activă, amplasat pe axa faţă, oferă performanţe de manevrare a sarcinilor comparabile cu cele ale unui motor termic.

În versiunea highperformance, cele două motoare de 11kW furnizează și mai multă putere, accelerare și capacitate de manevrare în aplicaţii dificile. RX60 nu este doar extrem de rapid, la 20 km/h, ci și foarte robust și agil. Aceasta se datorează modului de acţionare quick start și a frânei de parcare cu închidere prin resort, dar și computerului de bord extrem de intuitiv STILL Easy Control. Acesta permite echipamentului să fie gata de operare în câteva secunde, iar operatorului să aibă o perspectivă clară și la îndemână asupra tuturor funcţiilor de performanţă ale echipamentului și informaţiilor acestuia. Clienţii pot opta atât pentru bateriile clasice cu acid, cât și pentru tehnologia litiu-ion. Datorită consumului redus și a capacităţii bateriei de 930 Ah (59,5 kWh) sau până la 118,4 kWh pentru versiunea litiu-ion, echipamentul poate acoperi facil două schimburi de lucru, fără nevoia de a încărca bateria. Iar atunci când aceasta trebuie schimbată, operaţiunea poate fi făcută ușor de o singură persoană utilizând un echipament electric, datorită ușii laterale pentru baterie, a cărei eficienţă în operare a fost dovedită. Opţional, un încărcător integrat oferă și mai multă flexibilitate pentru încărcări intermediare rapide în timpul programului de lucru.

Date tehnice

  • Capacitate maximă – 3,5-5 tone
  • Înălțime maximă de ridicare – 7.180 mm
  • Viteză de deplasare – 20 km/h
  • Tensiune baterie – 80 V