Home Logistics Ambalare LanzaTech, Total și L’Oréal lansează primul ambalaj făcut din emisii de carbon reciclat

LanzaTech, Total și L’Oréal lansează primul ambalaj făcut din emisii de carbon reciclat

LanzaTech, Total și L’Oréal lansează primul ambalaj făcut din emisii de carbon reciclat

Prin intermediul unui parteneriat inovator, LanzaTech, Total și L’Oréal anunță o premieră mondială: primul ambalaj sustenabil realizat din emisii de carbon captate și reciclate.

Procesul de conversie are loc în trei pași:

  • LanzaTechcapturează emisiile de carbon industriale și le transformă în etanol prin utilizarea unor procese biologice
  • Total, prin intermediul unui proces de deshidratare inovator dezvoltat împreună cu IFP Axens, transformă etanolul în etilenă înainte de a o polimeriza în polietilenă, care are aceleași caracteristici tehnice ca și cea realizată din combustibili fosili;
  • L’Oréal utilizează polietilena pentru a produce ambalaje cu aceleași proprietăți și la acelați nivel de calitate cu polietilena convențională

Acesta este un succes tehnologic și industrial care demonstrază că emisiile de carbon pot fi filosite la producția de ambalaje din plastic. Această premieră mondială evidențiază angajamentul celor trei companii în direcția dezvoltării unei economii circulare pentru plastic și deschide drumul pentru noi oportunități de a capta și reutiliza emisiile de carbon industriale.

LanzaTech, Total și L’Oréal intenționează să lucreze împreună pentru scalarea producției de ambalaje din plastic sustenabile.