Home Logistics 3 PL DSV Panalpina achiziționează Prime Cargo

DSV Panalpina achiziționează Prime Cargo

DSV Panalpina achiziționează Prime Cargo

DSV Panalpina cumpără compania de freight forwarding Prime Cargo de la grupul Mitsui-Soko din Japonia. Achiziția include operațiunile Prime Cargo din Danemarca, Polonia și China.  

Prime Cargo, o companie de freight forwarding ce oferă soluții personalizate de logistică, depozitare și transport, are sediul în Danemarca, dar operează la nivel internațional și are acitivități atât în Polonia cât și în China. Compania are un grad ridicat de specializare al operațiunilor sale pe vertical unde DSV Panalpina este foarte puțin prezentă, cum ar fi e-commerce sau retailul de fashion. Astfel, Prime Cargo completează perfect portofoliul de servicii al diviziei de soluții logistice a DSV Panalpina, dar și pe cel al diviziei Air&Sea.

Achiziția Prime Cargo oferă noi oportunități atât pentru companii cât și pentru clienții acestora. Clienții Prime Cargo vor beneficia de o rețea globală și noi servicii, iar clienții DSV vor avea acces la capabilități de e-commerce și retail de fashion puternice.

Prime Cargo este renumită pentru expertiza pe care o deține în e-commerce. Compania operează depozite logistice pentru e-commerce complet automate, echipate cu tehnologii de vârf, similar cu cea recent implementată de DSV în noul depozit din Oslo, Norvegia. Beneficiind de experiența și competențele Prime Cargo, cele două companii vor putea să accelereze eforturile pe segmentul e-commerce la o scară mai largă.

Se estimează că tranzacția va fi încheiată în următoarele 2-3 luni, după aprobarea acesteia de către organismele abilitate.