Home Logistics Depozitare Lifturile verticale pentru depozit LOGIMAT® – o soluţie nu doar pentru vremuri de criză

Lifturile verticale pentru depozit LOGIMAT® – o soluţie nu doar pentru vremuri de criză

Lifturile verticale pentru depozit LOGIMAT® – o soluţie nu doar pentru vremuri de criză

Spaţiul de depozitare reprezintă unul dintre cele mai mari centre de cost pentru companii, fie ele producători, operatori logistici sau distribuitori. Iar impactul este cu atât mai mare în contextul economic actual, când preţurile de construcţie înregistrează o creștere tot mai agresivă.

În același timp, modul în care sunt depozitate produsele și acurateţea stocurilor fac o mare diferenţă în creșterea productivităţii operatorilor din depozit și a profitabilităţii companiei.

Tocmai de aceea, spune Cristian Orvas, director de vânzări pentru SSI Schaefer România, Bulgaria și Moldova, lifturile verticale pentru depozit sunt una dintre cele mai simple și eficiente soluţii intralogistice pe care companiile le au la îndemână pentru a-și optimiza spaţiul de depozitare, performanţele și de a reduce costurile.  Iar aceste argumente, mai ales acum, când orice metru pătrat de spaţiu disponibil pentru depozitare este foarte valoros, au convins clienţii din România. Aceștia aleg în număr tot mai mare să aducă în depozitele logistice lifturile verticale LOGIMAT® ale SSI SCHAEFER. Anul acesta, după toate estimările, SSI SCHAEFER va livra în România în jur de 50 de astfel de unităţi.

Doar unul dintre proiectele majore ale companiei din acest an, presupune instalarea a 24 de lifturi verticale LOGIMAT®. Ca idee, în 2021, SSI Schaefer România a vândut 15 astfel de echipamente.

“ Lifturile verticale LOGIMAT® se pretează pentru orice industrie, inclusiv pentru medii cu temperatură controlată de peste 4OC. Este un produs foarte fiabil care le permite companiilor să se dezvolte pe verticală. În amprenta de 14 mp a unui lift vertical, în funcţie de înălţimea produselor, se poate stoca echivalentul a 300- 400 mp de depozitare pe orizontală. Lifturile verticale permit scalarea activităţii în orice moment. Soluţia aduce multe beneficii pentru clienţi, inclusiv un consum redus de energie, ceea ce raportat la preţul actual al energiei electrice reprezintă o reducere majoră a costurilor operaţionale în depozit,” spune Cristian Orvas, irector de vânzări pentru SSI Schaefer România, Bulgaria și Moldova. 

Perspective optimiste în 2022 pentru SSI Schaefer România

SSI Schaefer România, filiala locală a furnizorului global de soluţii intralogistice și sisteme de automatizare SSI SCHAEFER a înregistrat rezultate foarte bune în 2021, când cifra de afaceri s-a ridicat la 68,215 milioane lei.

Pentru anul în curs, compania estimează venituri de aproximativ 85-90 milioane lei, în ciuda provocărilor cauzate, în special pe segmentul de echipamente automatizate, de lipsa de componente electronice care a fost resimţită acut de către toţi producătorii din piaţă, nu doar de SSI SCHAEFER.

“ Din cauza crizei de componente elecronice resimţită atât de noi, cât și de către competitorii noștri, termenele de livrare a proiectelor au crescut. Dacă înainte puteam livra la cheie un proiect mediu-mare de automatizare în nouă luni, acum perioada de livrare este de peste un an și poate merge chiar spre doi ani, în funcţie de complexitatea proiectului. Această situaţie este cauzată de creșterea pe care a înregistrat-o grupul în ultimii ani, atât la nivel global, cât și local. În România, cererea pe piaţă a înregistrat modificări, iar clienţii sunt interesaţi de soluţii mici și medii de semi-automatizare și chiar automatizare.“

Deja în primele 6 luni ale anului 2022, businessul local a crescut cu 15% faţă de aceeași peerioadă a anului trecut, iar perspectivele pentru a doua jumătate a anului sunt optimiste, mai ales că mari jucători din retail și pharma investesc în centre logistice și de distribuţie, ceea ce va impulsiona și cererea de soluţii intralogistice.

Extindere a activităţii în România

SSI Schaefer România are o echipă de 170 de angajaţi. Activitatea este concentrată la Timișoara, unde se află aproximativ 125 de angajaţi în departamentul customer service automatizări, atât pentru România cât și pentru grup; departamentul IT care dezvoltă proiecte pentru România, dar și pentru alte ţări, comercial, contabilitate, resurse umane și vânzări. Biroul din București numără aproximativ 45 de persoane, de aici fiind condus departamentul de vânzări pentru România, Bulgaria și Republica Moldova. De asemenea compania are și o reţea de dealeri autorizaţi la București, Iași, Târgu-Mureș și Sibiu.

“În perioada următoare ne dorim să extindem echipa de vânzări cu cel puţin doi noi angajaţi. De asemenea, și echipa de tehnicieni va crește de la 25 la 45 de angajaţi,“ afirmă Cristian Orvas.

Unul dintre segmentele de business cu foarte mare cerere pentru SSI Schaefer Romania este cel al vânzării ambalajelor – cutiilor de plastic pentru transport și depozitare. Cererea este impulsionată atât de către mutarea unor linii de producţie din Ucraina în România, dar și de nevoile companiilor medii și mari locale. De asemenea, echipa se concentrează și pe dezvoltarea unor noi segmente de business, cum ar fi ambalajele constructive cu suporturi pentru piese termoformate.“Este prea puţin cunoscut în piaţă că oferim ambalaje cu suporturi termoformate pentru protecţia pieselor, însă este o linie de business în care credem și are mult potenţial de creștere în România.“

Echipa SSI Schaefer România are o echipă de profesioniști capabili să ofere consultanţă oricărui client pentru orice tip de soluţie intralogistică de la cele simple până la proiecte complexe de automatizare.