Home Logistics Mach FTD: sistem robotizat de Vision 3D Picking cu aplicare în multiple industrii

Mach FTD: sistem robotizat de Vision 3D Picking cu aplicare în multiple industrii

Mach FTD: sistem robotizat de Vision 3D Picking cu aplicare în multiple industrii

Mach FTD, integrator industrial de echipamente și soluții industriale, continuă investițiile în tehnologii industriale de ultimă generație. Prin Divizia de Automatizări și Robotică, compania realizează pași importanți în direcția introducerii tehnologiei industriale 4.0 în producția din România.

Sistemul de picking 3D este creat de echipa diviziei Automatizări şi Robotică astfel încât să asigure ușoara adaptare la diverse aplicații din zona de producție și logistică, care ar presupune identificarea formei și poziției unui obiect, preluarea sa cu robotul și plasarea acestuia într-o locație precisă. Flexibilitatea soluției permite personalizarea ei pentru diverse industrii, cum ar fi: auto, prelucrare metale, industria alimentară, industria cosmetică, industria farmaceutică, companii de curierat, E-commerce, etc.

  • Soluția este formată din următoarele componente:
  • Incinta safety, batiu, realizate de Evo Tech – Divizia de Engineering Mach;
  • Robot ABB;
  • Gripper realizat de Evo Tech – Divizia de Engineering Mach;
  • Scanner Vision 3D;
  • Sisteme de transport, poziționare, manipulare a produselor individuale și a containerelor în care se află produsele.

Vision 3D Picking este un proces automatizat ce presupune colectarea individuală de piese dintr-un container ce conține piese vrac/bulk. În funcție de scopul pentru care se colectează piesele, se definesc tipurile de aplicații robotizate.

Din punct de vedere funcțional, modulul robotizat propus are capacitatea de a identifica și prelua individual produse vrac, aflate într-un container și poziționarea lor într-un alt container, cutie pentru ambalare, conveior de evacuare, raft, etc.

În afara de multiplele utilizări în zona de producție, aceasta soluție poate fi aplicată cu succes pentru optimizarea proceselor logistice, cum ar fi picking, consolidare comenzi, stații good to person, depaletizare automată.

Beneficiile sistemului Vision 3D picking

  • Sistemul Vision 3D Picking propus de Mach FTD este inovator prin adaptabilitatea sa la diverse aplicații, respectând totodată cerințele de prezervare a calității produselor și cele de acuratețe.
  • Robotul poate prelua o varietate de produse, indiferent de caracteristicile fizice ale acestora, pe baza identificării lor cu ajutorul sistemului Vision 3D
  • Gripperele pentru preluarea produselor pot fi alese în funcție de tipologia produselor manipulate (forma, fragilitate, caracteristicile materialelor).
  • Pot fi scanate și recunoscute produse cu o varietate de forme și din diferite materiale, fără să fie necesară folosirea fișierelor CAD.