Home Intermodal Maersk suspendă contractele pe termen scurt din cauza crizei Canalului Suez

Maersk suspendă contractele pe termen scurt din cauza crizei Canalului Suez

Maersk suspendă contractele pe termen scurt din cauza crizei Canalului Suez

Maersk a anunțat că suspendă temporar rezervările pe term-scurt, dar și rezervările făcute prin intermediul platformei sale online Spot.

Compania a anunțat că va suspenda rezervările pe termen scurt pentru restul acestei săptămâni, dar și în viitorul apropiat.

Decizia Maersk vine pe fondul situației din Canalul Suez, care abia a fost redeschis traficului, după ce 6 zile de blocaj ce a dus la o acumulare de nave ce așteaptă să poată trece. Criza din canalul Suez va continua să creeze probleme în porturile din întreaga lume și va duce la scăderi importante ale capacității, spun reprezentanții liniei maritime. “Deoarece ne așteptăm la o pierdere semnificativă a capacității în următoarele săptămâni, în funcție de dinamica pieței, am decis să închidem temporar rezervările pe termen scurt plasate pe platforma Spot, dar și contractele pe termen scurt.”

Măsura se aplică pentru 14 servicii, inclusiv pentru toate exporturile din Asia.

“Acum se așteptă ca întârzierile să afecteze capacitatea în următoarele săptămâni. Facem ce putem ca să reducem impact, iar planurile de criză sunt în desfășurare, însă pierderea de capacitate în următoarele săptămâni se estimează ca va fi de 20-30%,” declară Maersk.