Home Intermodal Maersk reia rezervările pe platforma Spot după blocajul Canalului Suez

Maersk reia rezervările pe platforma Spot după blocajul Canalului Suez

Maersk reia rezervările pe platforma Spot după blocajul Canalului Suez

După ce la 1 aprilie, Maersk a anunțat că suspendă temporar contractele pe termen scurt, compania a anunțat că va redeschide rezervările pentru platforma Spot și contractele pe termen scurt.

Piața rămâne în continuare afectată de blocarea canalului Suez timp de o săptămână, astfel că Maersk anunță că redeschiderea rezervărilor se face în anumite condiții.

Astfel, rezervările spot se fac în funcție de disponibilitatea în porturi, disponibilitatea echipamentelor de transport și a containerelor, a explicat companie într-o informare transmisă clienților. Maersk are în prezent 50 de nave cu o întârziere de aproape o săptămână ca urmare a blocajului Canalului Suez. “Ne așteptăm în continuarea ca închiderea canalului să aibă un impact asupra porturilor și programului de plecare al navelor până către finalul lunii mai. Deși impactul este încă destul de important în anumite zone, am reușit prin foarte multe eforturi să-l atenuăm. Suntem mulțimiți că am reușit să redeschidem rezervările pe termen scurt, inclusiv pe platforma Spot,” a informat Maersk.