Home Noutati Ministrul Transporturilor va susține mobilitatea urbană la Bruxelles

Ministrul Transporturilor va susține mobilitatea urbană la Bruxelles

Ministrul Transporturilor va susține mobilitatea urbană la Bruxelles

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, va participa vineri, la Bruxelles, la prima reuniune a Consiliului TTE (transporturi) din acest an, care va fi prezidată de Michalis Chrisochoidis, ministrul elen al Infrastructurii, Transporturilor şi Reţelelor.

Pe ordinea de zi se regăsesc două propuneri legislative, ambele în domeniul transportului feroviar: proiectul de regulament privind Agenţia pentru Căi Ferate a Uniunii Europene şi proiectul referitor la constituirea Întreprinderii Comune Shift2Rail.

Ministrul Transporturilor va avea o intervenție în cea de-a doua parte a reuniunii, în cadrul dezbaterii privind Mobilitatea Urbană. Dan Șova va susține obiectivul de creștere a mobilității urbane la nivel european, propus de către Comisia Europeană, din perspectiva faptului că mobilitatea reprezintă o condiție esențială pentru asigurarea unei dezvoltări teritoriale și urbane coerente și echilibrate.

„Voi susține  gestionarea eficientă a diferitelor mecanisme de finanţare, cum ar fi fondurile structurale şi de investiţii europene, fondurile de cercetare la nivel european şi naţional, precum şi finanţarea din sectorul privat, care trebuie efectuate sistematic.Voi sublinia, de asemenea, importanța promovării transportului în comun, asigurarea unor mijloace de transport în comun moderne şi economice, dar și infrastructura necesară”, a declarat ministrul Transporturilor.