Home Intermodal MSC lansează un serviciu intermodal între Asia și Europa

MSC lansează un serviciu intermodal între Asia și Europa

MSC lansează un serviciu intermodal între Asia și Europa

MSC lansează, în premieră pentru companie, un serviciu de transport intermodal ce conectează Asia și Europa.

Noua soluție combină serviciile de transport feroviar pe teritoriul Rusiei din Vladivostok și Vostochniy către Sankt Petersburg cu conexiuni maritime cu nave feeder în Asia și Europa, conectând mărfurile și porturile de destinație.

Serviciul face legătura între porturi din China, Coreea și Japonia cu porturi din Europa. Din Sankt Petersburg, mărfurile pot fi livrate direct către huburi europene importante cum ar fi Antwerp, Bremerhaven, Rotterdam și Le Havre. Timpul de tranzit între Shanghai și Sankt Petersburg este de 24 de zile, în timp ce până în Rotterdam timpul de tranzit este de 36 de zile, iar până în Le Havre 37 de zile. Din Ningbo până în Sankt Petersburg timpul de tranzit este de 22 de zile, în timp ce marfa ajunge în porturile europene într-un timp cuprins între 31 de zile (Bremenhaven) și 35 zile (Le Havre).

Deși volumele transportate pe calea ferată sunt relativ mici în comparație cu navele portcontainer de peste 20.000 TEU care alimentează schimburile comerciale între Asia și Europa, acest serviciu intermodal reprezintă o alternativă, în special în condițiile actuale, când transportul maritim este supus unei presiuni imense după blocarea Canalului Suez.