Home Automotive Autonet a demarat construcția noului centru logistic de lângă Turda

Autonet a demarat construcția noului centru logistic de lângă Turda

Autonet a demarat construcția noului centru logistic de lângă Turda

Autonet Group Holding, cel mai mare furnizor de piese de schimb auto din România, a demarat lucrările de construcție la noul centru de distribuție în Moldovenești (Cluj), în apropierea orașului Turda.

Odată finalizat, noul depozit va fi una dintre cele trei unități logistice principale din România ale grupului, pe lângă Satu-Mare și București (Popești Leordeni). Investiția în noul centru logistic se ridică la 30 milioane euro.

Autonet dezvoltă infrastructura logistică

Centrul de distribuție de lângă Turda face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a infrastructurii logistice a grupului Autonet. Planul include alte două astfel de centre, în București și Budapesta. Obiectivul proiectului este de eficientizare a aprovizionării și distribuției mărfii către clienții din regiunea Europei Centrale. Fiecare dintre cele trei depozite este echipat cu module robotizate de stocare AutoStore. Mai mult, au fost finalizate planurile unui depozit și în Belgrad, pentru care au început demersurile de obținere a autorizațiilor.

“Condițiile speciale din ultimii doi ani au făcut ca lucrările să fie puțin decalate față de planul inițial, însă acum ne bucurăm că am reușit să începem construcția acestui nou centru de distribuție, care reprezintă o investiție de 30 de milioane de euro. Alături de depozitele din București și Budapesta, această nouă unitate face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare, al cărui valoare se ridică la 55 de milioane de euro.”, a spus Cristian Matei, Director Operațional, Autonet Import România.

Depozit automatizat

Noul depozit logistic va fi amplasat pe un teren de 11 hectare și va avea o suprafață totală de 22.700 mp și 49 de porți de încărcare/descărcare. Modulul automat AutoStore va conține 120.000 cutii sau unități de stocare, 70 de roboți și 20 stații de lucru. Adițional, depozitul va include și spațiu de depozitare pentru 12.000 paleți.

Pentru partenerii Autonet Group Holding, construcția hub-ului logistic de lângă Turda va însemna, în principal, distribuție mai rapidă și disponibilitate ridicată, pe lângă alte beneficii de ordin logistic.