Home Automotive Francezii de la Sogefi au în plan investiții de 50 milioane de euro la Oradea

Francezii de la Sogefi au în plan investiții de 50 milioane de euro la Oradea

Francezii de la Sogefi au în plan investiții de 50 milioane de euro la Oradea

Compania SOGEFI SUSPENSIONS EASTERN EUROPE, subsidiară a producătorului francez SOGEFI SUSPENSIONS intenționează să investească 50 de milioane de euro într-o nouă unitate de producție în domeniul automotive. Fabrica urmează să fie amplasată în Parcul Industrial Euobusiness I și urmează să fie dezvoltată pe o suprafață de 94.332 mp.

Investiția este condiționată de aprobarea solicitării privind accesarea unui ajutor de stat partea statului român și a rezultat in urma unei negocieri directe, reprezentând pentru Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) cea mai mare investiție din ultimii 5 ani.

Contractul privind investiția a fost semnat pe 7 septembrie de către reprezentanții Primăriei Municipiului Oradea, reprezentanții Societății ADLO SA., respectiv reprezentanții francezi ai Societății SOGEFI SUSPENSIONS EASTERN EUROPE SRL., urmând ca ulterior să se depună un dosar in vederea obținerii ajutorului de stat.

Aici ar urma să fie produse arcuri pentru industria auto și să fie create 200 de noi locuri de muncă.

SOGEFI este prezentă în 23 de țări cu 41 de unități de producție, printre clienții săi numărându-se unii dintre cei mai mari producători auto, dar și producători de vehicule comerciale, echipamente agricole, industriale sau echipamente feroviare.

Această investiție reprezintă o dovadă a efortului depus de municipalitate in dezvoltarea infrastructurii orașului și a facilităților oferite, acesta fiind un factor decisiv pentru investitori, atât in ceea ce privește serviciile oferite precum și proiectele dezvoltate de către ADLO din ultimi ani.