Home Logistics Ucrainenii de la BIOPHARMA PLASMA construiesc o fabrică la Oradea

Ucrainenii de la BIOPHARMA PLASMA construiesc o fabrică la Oradea

Ucrainenii de la BIOPHARMA PLASMA construiesc o fabrică la Oradea

BIOPHARMA PLASMA SRL, subsidiară a companiei BIOPHARMA PLASMA LIMITED din Ucraina investește peste 37 milioane euro într-o nouă unitate de producție la Oradea.

Compania va construi fabrica în în Parcul Industrial Eurobusiness I din Oradea, unde va ocupa o suprafață de 34.370 mp.

Proiectul va fi realizat etapizat, ca urmare a unei negocieri directe desfășurate în luna martie, și reprezintă o nouă investiție semnificativă atrasă de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA (ADLO).

Contractul pentru această investiție a fost semnat de Kostiantyn Yefymenko, reprezentantul BIOPHARMA PLASMA, și reprezentanții ADLO.

Producția demarează în 5 ani

BIOPHARMA PLASMA, activă în domeniul producției de produse farmaceutice, își propune să desfășoare în Parcul Industrial Eurobusiness I activități specifice sectorului său și alte activități conforme cu regulamentul parcului industrial.

Compania intenționează să construiască o clădire cu o suprafață totală de aproximativ 10.800 mp, care va include o hală de producție de produse farmaceutice, birouri și alte facilități.

Producția în Oradea este planificată să înceapă în maximum cinci ani, creând cel puțin 70 de locuri de muncă până în anul 2029.

Fondată în 1965, BIOPHARMA și-a început activitatea dezvoltând tehnologii pentru producerea medicamentelor derivate din plasmă.

Primul centru de plasmă Biopharma a fost deschis în 2015 în Sumy, Ucraina, ca un parteneriat public-privat cu Guvernul regional. În 2019, Biopharma a investit peste 175 de milioane de dolari într-o nouă instalație de fracționare, având o capacitate de procesare de peste 1 milion de litri de plasmă umană pe an, fiind singura companie din Europa cu această capacitate.

BIOPHARMA PLASMA și-a început activitatea în România în 2022, având sediul social în București și obiectivul principal de a produce produse farmaceutice prin colectarea și prelucrarea plasmei.