Home Logistics Ambalare Kaufland înlocuiește europaleții cu o soluție sustenabilă din metal

Kaufland înlocuiește europaleții cu o soluție sustenabilă din metal

Kaufland înlocuiește europaleții cu o soluție sustenabilă din metal

Retailerul german Kaufland a dezvoltat un nou palet pliabil din metal care va înlocui europaleții, stabilind noi standarde în logistică.

Noul concept de palet prezintă, potrivit Kaufland, avantaje ergonomice importante pentru angajați comparativ cu europaleții utilizați anterior. De asemenea, compania dă un exemplu în ceea ce privește componenta sustenabilă în lanțul de aprovizionare, noii paleți pliabili din metal reducând considerabil consumul de folie de plastic și emisiile de CO2.

Acest concept inovator ar urma să optimizeze întregul proces de la logistică până la vânzări. Cu un ciclu de viață de peste 10 ani, paletul pliabil din metal este mult mai sustenabil comparativ cu paleții conventionali. În plus, pe lângă ergonomia mai bună, în timpul operațiunilor de ambalare și dezambalare, datorită pereților laterali, extrem de stabili, pot fi economisite până la 250 tone de folie pe an. Mai mult, poate fi utilizată întreaga înălțime a camionului, costurile de transport și cantitatea de CO2 fiind reduse.

Conceptul de palet pliabil din metal va fi inițial utilizat de Kaufland în Germania și Slovacia, extinderea în celelalte țări unde retailerul este prezent urmând să fie făcută gradual.

Beneficii ale noului concept de palet pliabil din metal dezvoltat de Kaufland

  • Ergonomie mai bună pentru operatorii din centrele de distribuție și magazine
  • Protecție sporită datorită pereților laterali stabili
  • Securitate și stabilitate îmbunătățite
  • Cu 50% mai puțină folie utilizată
  • Volume de transport optimizate și reducerea emisiilor de CO2 asociate transportului