Home Logistics Green Logistics Green Logistics: DHL și Kaufland lucrează împreună pentru a reduce emisiile de carbon

Green Logistics: DHL și Kaufland lucrează împreună pentru a reduce emisiile de carbon

Green Logistics: DHL și Kaufland lucrează împreună pentru a reduce emisiile de carbon

Kaufland este unul dintre primii clienți ai DHL Global Forwarding din Germania care folosește serviciul GoGreen Plus pentru toate transporturile FCL, emisiile anuale de dioxid de carbon ale retailerului urmând să fie reduse cu aproximativ 12.000 de tone.

DHL Global Forwarding face posibilă decarbonizarea completă a transporturilor maritime ale clienților săi prin alegerea de combustibili maritime sustenabili atât pentru transporturile LCL, cât și pentru cele FCL.

“Serviciul nostru deschide calea către utilizarea de combustibili sustenabili și se dovedește a fi foarte popular printre clienții noștri”, spune Felix Heger, șeful departamentului de transport maritim și feroviar pe relația China al DHL Global Forwarding Germania. “Cererea pentru soluții de transport ecologic crește constant, pe măsură ce companiile devin din ce în ce mai conștiente de responsabilitatea în ceea ce privește mediul. Suntem încântați de decizia Kaufland! Avem nevoie de parteneri renumiți și puternici care să facă acest pas cu noi și să arate că sustenabilitatea și profitabilitatea economică nu se exclud reciproc.”

DHL Global Forwarding lucrează cu Kaufland de peste 12 ani și gestionează transporturile maritime pentru produsele nealimentare, dintre care 70% sunt transportate pe principala rută comercială dintre China și Germania.

„Lucrăm cu succes cu DHL Global Forwarding de mulți ani și suntem încântați să facem împreună acest următor pas. Combustibilii sustenabili ne permit să facem transporturile noastre maritime mai durabile, deoarece putem reduce emisiile de carbon, oferindu-le în același timp clienților noștri produse din întreaga lume “, spune Alexander Frohmann, Managing Director International Transport Logistics la Kaufland.

Ca parte a strategiei sale climatice globale, Grupul Schwarz își propune să-și reducă emisiile operaționale de gaze cu efect de seră (domeniul de aplicare 1 și 2) cu 55% comparativ cu 2019 până în 2030. În concordanță cu aceasta, Kaufland și-a stabilit obiectivul reducerii operaționale emisiile de gaze cu efect de seră cu 80% în aceeași perioadă. Diferite măsuri de reducere, evitare sau compensare a emisiilor de carbon în operațiuni și în lanțul de aprovizionare vor ajuta compania să își atingă obiectivul.