Home Companii Povestea de succes FM Logistic continuă

Povestea de succes FM Logistic continuă

Povestea de succes FM Logistic continuă

La începutul lunii noiembrie, compania FM Logistic a inaugurat cea de-a treia celulă de depozit la Dudeştii Noi, în judeţul Timiş. Odată cu această extindere, suprafaţa site-ului FM Logistic din localitatea timişeană a crescut de la 12.000 mp la 20.000 mp, dar poate fi extinsă până la 86.000 mp, pe măsură ce compania va adăuga noi clienţi în portofoliu.

Cătălin Olteanu-Heel, director general al FM România a declarat cu această ocazie: „O nouă construcţie este un semn bun pentru noi şi este un semn bun pentru economia românească. Chiar dacă traversăm o criză economică, iar în afaceri oamenii se gândesc să facă lucrurile în ordinea corectă, este foarte important pentru noi să ne putem dezvolta, să putem creşte şi tocmai de aceea suntem dispuşi să facem investiţii şi să ne implicăm activ în economia românească.“

Decizia de a adăuga un nou modul celor deja existente a fost luată împreună cu Nestle, un partener important al FM Logistic, cu care colaborează încă de la inaugurarea primului depozit în România la Dudeştii Noi, în iulie 2008. De altfel parteneriatul dintre Nestlé şi furnizorul de servicii logistice francez este unul cu tradiţie deja, FM Logistic asigurând pentru producătorul elveţian servicii de depozitare/manipulare, co-packing şi distribuţie în toată Europa. Nestlé este primul client al noii celule FM Logistic, ocupând 30% din suprafaţa depozitului, reprezentanţii FM declarând că se află deja în tratative cu alţi clienţi, astfel că în curând gradul de ocupare ar putea ajunge la 80% din capacitatea totală.

Jacques Reber, Manager Nestle România prezent la evenimentul de inaugurare de la Dudeştii Noi, a declarat că parteneriatul FM Logistic-Nestlé este o poveste pozitivă, care merită spusă în această perioadă în care predomină poveştile triste legate de criză. „În 2008 am fost prezent la deschiderea primelor două module şi am pus bazele parteneriatului Nestlé-FM Logistic. 2008 a fost de asemenea începutul unei perioade dificile pentru România şi probabil că nimeni nu s-ar fi gândit că vom deschide o a treia celulă de depozit aici, atât de devreme, ceea ce demonstrează că România are un mare potenţial. Am fost un client exigent, dar an după an FM Logistic ne-a depăşit aşteptările. Împreună am creat un avantaj competitiv şi de aceea pot spune că avem astăzi afaceri de succes în România.“

Dotări de ultimă generaţie

Noul depozit FM Logistic de la Dudeştii Noi este o clădire din clasa A, care beneficiază de cele mai moderne dotări şi cele mai bune tehnologii existente la ora actuală, accentual fiind pus şi aici, ca de altfel în toate depozitele companiei franceze pe siguranţa şi securitatea muncii.

„Vă aflaţi acum într-unul din cele mai bune depozite construite de FM Logistic. Desigur, depozitele seamănă unele cu altele, dar ochiul format pot sesiza diferenţele. Sunt dotări de ultimă generaţie, ceea ce a fost făcut aici foloseşte cele mai bune tehnologii existente pe piaţă.Pasarela pe care am mers a fost construită special pentru FM, din cele mai rezistente materiale, pentru că pentru noi este foarte importantă siguranţa, siguranţa angajaţilor, a clienţilor şi a invitaţilor noştri. Am folosit rafturi heavy duty pentru a preveni accidentele din depozit, pentru că lucrăm zilnic cu mii de paleţi de marfă, iar accidente pot avea loc oricând. Am instalat cele mai bune cabluri electrice, pentru că doar cele mai bune vor face faţă unor incendii“ le-a explicat Carlos Velez, director al FM Logistic pentru Europa Centrală şi de Est, celor prezenţi la inaugurare.

FM Logistic în România

Compania franceză FM Logistic este prezentă pe piaţa din România încă din anul 2003 prin filiala FM România.

De la o cifră de afaceri de 4,5 milioane de euro după primul an de activitate, compania şi-a mărit valoarea afacerii la peste 20 milioane de euro, are 700 de angajaţi (dintre care 150 pe platforma de la Dudeştii Noi) şi peste 80.000 mp suprafaţă de stocare. Ca pondere în cifra de afaceri depozitarea şi activitatea de manipulare reprezintă 48% din veniturile obţinute, activitatea de transport intern 48%, iar cea de co-packing 4%.

FM România le oferă clienţilor săi servicii de depozitare, transport, co-packing şi consultanţă în domeniul lanţului logistic de aprovizionare, din portofoliul său făcând parte nume importante, precum Procter and Gamble, Cora, L’Oreal, Yves Rocher, Sanofi, Roche. FM Logistic mai desfăşoară activităţi de transport intern pentru PROFI Rom Foods, Sarantis, Boromir, Coca-Cola, SCA Packaging, Pepsico, Dufa Deutek, Albalact, Bunge, Rompak, Carrefour, etc. şi asigură servicii de transport internaţional pentru importanţi jucători din domeniul FMCG precum Danone, Unilever, Kraft Foods, P&G, etc