Home Logistics Ambalare Prima soluție integrată de ambalaje returnabile din România, lansată de DPD și R-CREATE

Prima soluție integrată de ambalaje returnabile din România, lansată de DPD și R-CREATE

Prima soluție integrată de ambalaje returnabile din România, lansată de DPD și R-CREATE

DPD și R-CREATE au lansat pe piața românească prima soluție integrată de ambalaje returnabile. Ințiativa face parte din cea mai importantă direcție strategică a DPD de a deveni un partener de încredere pentru orașe mai sustenabile.

Astfel, DPD și R-CREATE le oferă magazinelor online o soluție de optimizare semnificativă a amprentei de carbon pe lanțul livrărilor online, care a crescut exponențial ca importanță în perioada pandemică.

Colaborarea cu DPD, în sensul oferirii primului serviciu integrat de ambalare reutilizabilă, marchează implementarea acestei soluții la o nouă scară. Acum orice magazin online din România care vinde produse de dimensiuni standard poate beneficia de soluția de ambalaj returnabil printr-un simplu click.

Serviciul R-CREATE încorporează feedback-ul mai multor teste pe care le-am rulat pe parcursul ultimului an, referitor la caracteristicile fizice dorite pentru un ambalaj de tranzit și experiența colaboratorilor noștri din Europa din domeniul ambalajului reutilizabil. Însă cea mai importantă caracteristică a serviciului cu care venim pe piață este fluxul automat de retur cu DPD, care asigură întoarcerea ambalajului în facilitățile de livrare ale magazinului online, gata pentru încă o folosire”, a declarat Linda Vasilescu, co-fondator R-CREATE.

Packaging-as-a-service

Soluția integrată de ambalaje returnabile răspunde nevoii consumatorilor responsabili oferind o experiență de vânzare din care să rezulte mai puține deșeuri. În plus, au loc importante optimizări pe parte operațională, eliminându-se nevoia de depozitare pentru cartoanele voluminoase și scurtând timpii de ambalare.

Utilizarea ambalajelor regenerabile este un pas firesc pentru noi. Strategia DPDgroup prevede ca, până în anul 2025, grupul nostru să devină lider global în sustenabilitate. Suntem preocupați deci, în cea mai mare măsură, să găsim mereu cele mai bune soluții astfel încât să contribuim, după puterile noastre, la o planetă cât mai curată. Cu toții avem aceeași adresă, Planeta Pământ”, a declarat Elena Andrei, Business Development & Marketing Manager la DPD.

Ca mecanism, soluția este de tip packaging as a service: necesarul de ambalaje este livrat la depozit și facturarea se face doar pentru cele consumate. Serviciul este disponibil în rețeaua națională DPD. Ambalajele se returnează pe loc după livrarea coletului, urmând a fi întoarse pentru o nouă folosire. Sunt disponible ambalaje de tipul cutie, mapă sau pungă, iar în funcție de tipul de ambalaj, acesta se poate folosi între 100 și 500 de cicluri logistice.

Cine este R-CREATE?

R-CREATE este soluția de împachetare sustenabilă, creată special pentru comercianții online, prin care ambalajele de unică folosinţă aferente livrărilor sunt înlocuite cu un ambalaj returnabil şi refolosibil.

Oamenii din spatele R-CREATE sunt o echipă româno-austriacă de profesionişti cu experiență în consultanta strategică, logistică, marketing, digital growth și cercetare stiințifică în fizica materialelor. Start-up-ul este susținut de investitori privați din România și Europa.