Home Automotive Primul tren cu vehicule Jaguar Land Rover a ajuns în Portul Koper

Primul tren cu vehicule Jaguar Land Rover a ajuns în Portul Koper

Primul tren cu vehicule Jaguar Land Rover a ajuns în Portul Koper

Un tren cu 198 de vehicule model Jaguar Land Rover a ajuns pe 22 iunie în terminalul Ro-Ro pentru mașini din Portul Koper, marcând un pas important în colaborarea între Luka Koper ș JLR.

Producătorul a expediat mașini prin portul Koper încă din 2017, când a început cooperarea cu fabrica din Graz, Austria. De la deschiderea noi unități de producție din Nitra, Slovacia, în 2018, volumele de export au crescut. Pe lângă transporturile rutiere, mașinile produse în Slovacia vor sosi de acum și pe tren.

JLR a ales această rută, prin portul Koper datorită experienței pe care portul din Slovenia o are în manipularea mașinilor din clasa superioară și a vastei rețele de servicii și parteneri de transport către Mediterana și Asia. Volumele JLR sunt exportate în special în China utilizând serviciul săptămânal MOL, în timp ce destinațiile din Mediterana – Grecia, Egipt, Turcia, Israel, Cipru – sunt deservite de serviciile săptămânale Intra-Med.

În primele trei luni din 2020, prin terminalul Ro-Ro din Koper au trecut 162.722 unități, o scădere cu 4% comparative cu ultimul trimestru din 2019. În prezent în Koper se derulează investiții majore, două dintre acestea urmând să fie finalizate în următoarele luni: un nou terminal feroviar dedicate și o dană Ro-Ro. Construcția spațiului de depozitare pentru 6.000 de vehicule se derulează conform planului.