Home Intermodal Un nou record pentru terminalul de containere din Portul Koper

Un nou record pentru terminalul de containere din Portul Koper

Un nou record pentru terminalul de containere din Portul Koper

În luna martie, terminalul de containere din Portul Koper a înregistrat un nou record al traficului de containere manipulate.  

În 31 de zile, terminalul a manipulat un volume de containere maritime de 97.101 TEU, surclasând cu mult recordul înregistrat anterior – 92.300 TEU, acesta fiind înregistrat în urmă cu trei ani, în martie 2018.

Acesta este un nou punct de referință, în special luând în considerare consecințele pandemiei și situația actuală în sectorul logistic la nivel global,” a declarat Dimitrij Zadel, Președinte al Consiliului Director al Luka Koper. Creșterea volumelor de containere și a nivelului de productivitate va fi sprijinită pe proiectul de extindere a danei 1. Extinderea terminalului urmează să fie finalizată în iunie anul acesta, în timp ce lucrările de construcție ale zonei de depozitare pentru mărfurile din hinterland continuă.

“Acesta este cel mai important proiect de infrastructură din Portul Koper în ultimii 10 ani, atât din punct de vedere financiar, dar și din punct de vedere strategic. Va crește capacitatea anuală a terminalului cu 1,3 milioane TEU și, cu îmbunătățiri ale proceselor de lucru, vom putea ajunge la 1,5 milioane TEU” a declarat Metod Podkrižnik, Membru al Consiliului Director al Luka Koper, responsabil pentru zona comercială și operațională a portului.